Shutterstock door: Radiokafka, Ajan Alen, Andrey Armyagov & Ysbrand Cosijn / Studio Speld

Shutterstock door: Radiokafka, Ajan Alen, Andrey Armyagov & Ysbrand Cosijn / Studio Speld

Nieuwe maatregelen: QR-code straks op meer plekken niet-echt-verplicht

Vanavond om 19.00 is er weer een persconferentie met daarin hoogstwaarschijnlijk extra maatregelen om de stijging van het aantal nieuwe besmettingen te stoppen. Zoals vaker zijn een aantal van die maatregelen al uitgelekt. Een daarvan: QR-codes zijn straks op meer plekken niet-echt-verplicht.

“We moeten helaas echt ingrijpen nu”, zegt coronaminister De Jonge. “Daarom moet u straks vaker niet-echt-verplicht uw QR-code laten zien in openbare ruimtes, dus ook niet-echt-verplicht in de sportscholen, zwembaden en bibliotheken. We gaan mensen inzetten die dit ook niet-echt-controleren.”

De Jonge wil al weglopen, maar komt dan toch nog even terug rennen. “Oja, en u moet in principe ook uw mondkapje vaker op. En af en toe eens wat vaker thuiswerken. Kijk maar even hoe dat uitkomt voor iedereen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze zeiden nee dat gaat niet meer voorbij. Ze waren al gewend aan een dergelijke noodsituatie op persoonlijk vlak, en nu is dit hun expertise.
Ze zijn dus niet een of andere bizarre uitzondering.
Zo sprak ik mensen die een aantal dodelijke ziekten hadden overleefd. Ze waren trots te melden dat ze ook corona hadden gehad. Een van mijn buren bijvoorbeeld, die ik tot nog toe had kunnen vermijden, maar die ik plots tegenkwam in Zierikzee.
Ze zijn geen losers meer maar a.h.w. een soort sportlieden in de Paralympics.

Reageer
gravatar

Gelukkig dat er nog iemand iets zinnigs heeft te melden. Je leest de laatste tijd zo veel onzin. Echt verfrissend dit commentaar en met een hoog waarheidsgehalte.

gravatar

Spannend! Dadelijk doe ik weer een conference met Mark. Altijd afwachten of je de handjes van het publiek op elkaar krijgt. Zou mooi zijn als we volgend jaar de oudejaarsconference mogen doen. Zo net voor het nieuwe kabinet wordt gepresenteerd.

Reageer
gravatar

Lieve Kreta (18), waarom ben jij naar Belfast gezwommen? Vlieg alsjeblieft zo snel mogelijk weer terug. We hebben jou hier in Glasgow dringend nodig om iedereen bij de les te houden.