Shutterstock / Fizkes

Shutterstock / Fizkes

Gevaccineerde man kan langzaam weer terug naar zijn diepe haat voor farmaceuten

Het heeft even geduurd, maar bij Jeroen begint het weer te komen: zijn diepe, inktzwarte haat voor farmaceutische bedrijven die woekerwinsten behalen met patenten op geneesmiddelen. “Nu die prik erin zit en ik voor mijn gevoel ademruimte heb, voel ik ook dat die haat terugkomt.” 

Dat was lange tijd niet vanzelfsprekend. “Je zat de hele tijd binnen, te wachten op die prik. Niet heel veel ruimte in dat koppie om ook nog de grote farmaceutische bedrijven te haten, zeker als je ziet in welk kamp je dan zit”, vertelt Jeroen. “Dankzij die vaccinaties wordt alles gelukkig weer als vanouds, waaronder dus mijn diepe haat voor de farmaceutische industrie. Daar ben ik ze dan wel weer dankbaar voor.”

Voorzichtig verwoordt Jeroen weer zijn oude haat, die nu onder meer in gang gezet doordat farmaceuten het patent op covid-vaccins niet vrij willen geven, doordat er minder vaccins naar armere landen worden gestuurd dan eerder was beloofd en doordat er een enorme kapitaalverschuiving heeft plaatsgevonden van belastingbetalers naar de farmaceutische industrie. “Eerder was het lastig dat randfiguren als Willem Engel en Doutzen Kroes tegen de farmaceutische industrie waren, maar doordat ik gevaccineerd ben kan ik makkelijker hoofd- en bijzaken scheiden”, zegt Jeroen. “Het is alweer anderhalf jaar geleden, ik ben heel blij dat ik mij weer maximaal committeren aan het koesteren van mijn walging voor hoe de medicijnfabrikanten opereren.”

“Ik hoop dat ook mensen in arme landen snel gevaccineerd kunnen worden” zegt Jeroen, “zodat ook zij daarna weer gewoon over kunnen op hun haat op de oneerlijke, diep ongelijke manier waarop de farmaceutische industrie medicatie verspreidt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig is het vorige artikel van Jan en Jaap alleen beschikbaar voor abonnees. Ik heb het kunnen lezen, maar niet bekritiseren. Dus doe ik dat hier:

“Stel je voor dat de niet-geabonneerde lezers aan de weet komen dat vrijwel alle redactieleden om het woord ‘penisplant’ giechelen als pubermeiden. Deze publicatie zou daarom voor hen geen aanbeveling zijn om wat voor kennis dan ook te worden.”

Reageer
gravatar

Hihihi, ik heb het artikel even voor jullie overgeschreven.

Hihi, we gingen naar de bloeiende penisplant in de hortus!
23 oktober 2021 door Jan van Tienen en Jaap van de Venis

In de Hortus Botanicus bloeit nu de penisplant, hihi. Met vier collega’s gingen we naar de warme, broeierige kas waar de penisplant nu zo goed als erect door het vocht omhoog prijkt. “Het is een donkere, vleeskleurige bloem met een schuimachtige kegel”, wordt over de penisplant gezegd, en god, haha, vleeskleurig! Schuimachtige kegel. Dit is wel erg scabreus.

We hoorden dat als je lang genoeg naar de penisplant giechelt, die gaat groeien, dus dat hebben 69 minuten lang staan doen. Het rook naar lijk, want zo ruikt dat, en daardoor moesten we denken aan de dood en toen hebben we elkaar geneukt. De penisplant krijgt van ons een 6,9, hahaha.

gravatar

Dit bericht is veel langer dan nodig is voor de boodschap. De eerste alinea en een flink ingekorte alinea over Willem Engel en Doutzen Kroes geven de lezers ruim voldoende informatie om de rest zelf te bedenken.

Ik weet dat mijn oordeel voor Matthijs en Jan teleurstellend is. Hadden ze maar de nodige tijd moeten nemen om de tekst in te korten.

Schrijven is immers schrappen!

Reageer