Studio Speld

Studio Speld

‘Geluid dichtklappen prullenbakje in trein heeft oerknal veroorzaakt’

Het geluid van het dichtklappen van een prullenbakje in de trein heeft de oerknal veroorzaakt. Tot die conclusie zijn wetenschappers aan de Universiteit van Meppel na een langdurig onderzoek gekomen. Volgen hen kunnen alle andere theorieën vanaf nu van tafel. “Dit kan haast niet anders.”

“We zien dan zulke intense compacte trillingen die bij die smak ontstaan, miljoenen jaren later nog steeds door de kosmos razen”, vertelt hoofdonderzoeker Flemmo te Gader. “De impact daarvan moet je niet onderschatten. Zo zijn twee van onze wetenschappers omgekomen tijdens het onderzoek. Dat is natuurlijk jammer, maar ze hebben een mooie bijdrage geleverd aan een nieuwe kijk op de relativiteitstheorie.”

De wetenschappers sluiten niet uit dat andere natuurrampen ook verband houden met het geluid: “Denk aan de aardbevingen in Groningen, daar rijden heel veel Intercity’s in de buurt. Of de overstromingen eerder dit jaar. Wij sluiten niets uit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *