NOS

NOS

Toelage-affaire: hoe 1 gezin keihard vermorzeld werd door een almachtige overheid

Het is een tragedie die zijn weerga niet kent: de toelage-affaire. Eén doodnormaal gezin werd vermalen door een bureaucratische molen; door een almachtige overheid die het gezin juist had moeten beschermen, in plaats van zo keihard te laten vallen.

En het ging het gezin nog wel zo voor de wind. Want gedurende minstens een paar decennia ontving het huishouden – vader, moeder, drie dochters –  miljoenen euro’s aan belastinggeld, zonder daar iets wezenlijks voor terug te doen. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Tot nu dus. Want binnen die overheid wordt nu hardop getwijfeld aan het nut van die toelage. Kan die niet wat minder, wordt hier en daar gesuggereerd. Volstaat de Balkenendenorm niet gewoon?, fluistert de ander. Volgende maand staat er zelfs een debat over de toelage op het programma. Blijkbaar is het de overheid écht menens om dit gezin met niks meer te laten wegkomen.

SP-Kamerlid Renske Leijten is woedend. “Ik zou het geen affaire willen noemen, maar gewoon een regelrecht schandaal, waarin de overheid ronduit discriminerend te werk gaat. Want alles wijst erop dat ze dit gezin puur vanwege hun afkomst aanpakken.”

De oudste dochter van het gezin heeft onder druk van de overheid al miljoenen euro’s aan onterecht verkregen toelage moeten terugstorten. Het is duidelijk: dit is nog maar het topje van de ijsberg – de jacht van de overheid op dit onschuldige gezin is nog lang niet klaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is maar een schijnoplossing! Waarom leggen ze die windmolens niet gewoon ondergronds aan zodat niemand, ook de vogels niet, er last van heeft?

Reageer
gravatar

Zou de kreet “Oranje boven” die al in het verre verleden werd gebezigd, sterk vooruitziend zijn geweest en verwijzen naar een eenvoudig doch proper appartement op 16-hoog voor dit zo getroffen gezin ?

Reageer
gravatar

Ja, zo gaat dat dan. Een hoop gezeur over toelages die relatief gezien verwaarloosbaar zijn ten opzichte van de bizarre bedragen die de poppenkast totaal kost.
Een ordinaire afleidingsmanoeuvre!

Ik ben bereid om het voor de helft van het geld te doen en dan ook nog eens het dubbele aantal uren te draaien!
En dan betaal ik de HOY rookworsten en Luycks mosterd ook nog eens uit eigen zak.
Win-win-win!

gravatar

Tja, Erno-NL, in jouw Duitsland zijn de keizer en de adel al meer dan 100 jaar geleden afgeschaft. Wees blij!