www.hollandfoto.net / Shutterstock

www.hollandfoto.net / Shutterstock

5 halfslachtige lessen die Nederlanders uit de pandemie hebben getrokken

Vorig jaar is de wereld opgeschud door een pandemie. De experts zeiden in koor:  het zou nooit meer hetzelfde worden. Nu we aan het staartje zitten van de pandemie kunnen we de balans opmaken. Welke halfslachtige lessen hebben Nederlanders getrokken uit de pandemie?

1. Je hoeft niet altijd op kantoor te werken, maar het heeft wel een soort van de voorkeur

Je mag nu gewoon thuiswerken van de baas. Maar toch liever ook weer niet. Voor het teamgevoel maar weer in de file gaan staan om naar kantoor te gaan. Maar als het niet anders kan, mag je wel thuiswerken. Gewoon soms.

2. Je zou kunnen overwegen om 1 keer minder per jaar op vliegvakantie te gaan.

Voor veel Nederlanders is de pandemie een eye opener geweest. Hoe we nu met de planeet omgaan zou eigenlijk niet moeten kunnen. Dé les op dit gebied is daarom dat je zou kunnen overwegen om één keer minder per jaar op vliegvakantie te gaan. Vooral om te duur is geworden is het gewoon niet zo aantrekkelijk.

3. Soms is het ook goed om even rustig aan te doen, maar je moet ook genieten van alles dat weer kan

De pandemie heeft ons even stilgezet en ons de vraag gesteld: moet het nu altijd zo druk druk druk? Het antwoord is duidelijk: soms mag je ook wel even rustig aan doen, maar nu juist niet, want nu kun je eindelijk weer van alles. Heel leerzaam dus: het hoeft inderdaad niet, maar je bent gek als je nu op de bank blijft zitten.

4. Je kunt beter tegen niemand op de drukke verjaardag zeggen dat je eigenlijk ziek bent

Tijdens de pandemie hebben we geleerd hoe makkelijk virussen zich verspreiden, of het nu gaat om corona of andere virussen. Daaruit hebben we een belangrijke les getrokken: als je je niet helemaal goed voelt, kun je dat maar beter aan niemand op die drukke verjaardag vertellen. Dat is gewoon niet heel sociaal.

5. Die vriend die je eens in de vier maanden sprak voortaan eens in de drie maanden spreken

Toen al het sociale contact wegviel, werd opeens duidelijk hoe waardevol dat is. Wat Nederlanders hier vooral van hem geleerd is dat je die oud-collega van je studentenbaantje die je eens in de vier maanden sprak over WhatsApp nu misschien eens in de drie maanden een berichtje stuurt, als je er toevallig aan denkt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *