Shutterstock

Shutterstock

Man die door corona nog steeds niks proeft troost zich met de gedachte dat hij toch niet kan koken

De 34-jarige Saïd heeft na het krijgen van corona nog steeds zijn smaak niet terug. “Balen natuurlijk. Maar gelukkig kan ik toch niet echt koken, dus zo erg is het ook weer niet.”

Tevreden kijkt Saïd naar de kant-en-klare bak bami die ronddraait in de magnetron. “Vroeger kookte ik nog gewoon elke dag voor mezelf. Maar nu ik toch niet echt meer kan proeven ga ik gewoon voor deze jongens.” Saïd mikt de druipende inhoud op zijn bord en maait met zijn vork in het rond. “Mmmm jammie.” Said biedt zijn vork aan. “Of niet? Jij mag het zeggen.”

De tijd die Saïd overhoudt door niet meer middelmatig voor zichzelf te hoeven koken besteedt hij nu aan het kijken van kooktutorials op YouTube. “Nu maar hopen dat ik ooit mijn smaak terugkrijg, of een partner.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wellicht dat een enorme schok kan helpen.
Ik adviseer Saïd dan ook om eens één van die Hoy-imitaties worsten waar Vlaamse Erno-BE🇧🇪 zo dol op is te proberen.
Die worsten zijn zo vies dat ze misschien door de smaakblokkade heen kunnen breken.

Reageer
gravatar

Twee blunders:

1, Iemand die niets proeft – o.a. als gevolg van langdurige corona (long corona – Red.) – kan wel degelijk smaak hebben, maar wat betreft voedsel daarvan geen gebruik maken.

2. Tutorials is Engels voor zelfstudie. Daarvan kan iemand die niets kan proeven, geen gebruik maken. (Voorbeeld: Iemand zonder stem kan geen spreker zijn.)

Reageer
gravatar

Aardig bedacht door Sam en/of Janneke, maar niet consequent.

Iemand die niets proeft, gaat volgens mijn bescheiden mening niet naar smaakvolle kook- en eetfilmpjes op YouTube of televisie kijken. Volgens Bartjes wordt zo iemand daarvan vanwege zijn gemis zeer depressief.

Hiervoor kan ik dus geen sterren beschikbaar stellen.

Reageer