Shutterstock: Gertjan Hooijer / Studio Speld

Shutterstock: Gertjan Hooijer / Studio Speld

Geef gas: deze week komt de collectant langs om gas in te zamelen voor mensen die het minder breed hebben

“Heeft u een dotje gas over voor mensen die het minder breed hebben?” De 56-jarige Anita Schoenmaker uit Voor-Drempt rammelt met een collectebus, er klinkt geen geluid. Ze gaat deze week langs de deuren om gas in te zamelen voor mensen die zelf geen gas meer kunnen betalen. Bij dit adres heeft ze geluk. Een joviale, gulzig besnorde man deponeert een flinke snok gas in de bus. 

“Het is hartverwarmend om te zien hoe gul mensen zijn”, vertelt Anita terwijl ze een hekje naar een grindpad opent. “Mensen lijken echt te beseffen dat gas een luxeproduct is en dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is dat je iedere avond voor de gaskachel zit. Dat doet me echt goed.”

Uiteraard geldt dat niet voor iedereen, zo ervaart Anita. “Natuurlijk smijten mensen weleens de deur voor je dicht, maar het zal je verbazen hoeveel mensen een potje in huis hebben met kleine pufjes gas die ze aan de collectant kunnen geven.” 

Deze hele week nog kunt u de collectant bij u thuis verwachten in het kader van de actie ‘Geef gas voor mensen die minder mobiel zijn’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *