NOS

NOS

Spannende tv: wie is vanmiddag het snelst bij de bel in Te Land, Ter Zee-Roubaix?

Bijzondere editie van Blij Dat Ik Glij in Noord-Frankrijk

Het belooft een enorm spannende tv-middag te worden. Een kleine tweehonderd waaghalzen doet vandaag namelijk mee aan Te Land, Ter Zee-Roubaix. Het gaat er tijdens deze speciale editie van Blij Dat Ik Glij na de start in Compiègne om dat je zo snel mogelijk aan de bel klingelt van het wielervelodrome in Roubaix.

Om die te bereiken ligt er een listige hindernisbaan van zo’n 257 kilometer waar her en der kletsnatte, modderige stroken met schots en scheef liggende stenen zijn neergelegd. Het is de verwachting dat de snelste deelnemer in een tijd van zo’n zes á zeven uur de bel bereikt.

Mathieu van der Poel van carnavalsvereniging Alpecin-Fenix is één van de mannen die voor de snelste tijd gaat. “Vrienden van me zeiden: is dit niks voor jou. We hebben samen dagenlang gesleuteld aan een snelle fiets om over die modderstroken te geraken. Het is gewoon zes, zeven uur lang verstand op nul en dan aan die bel rossen. Ik heb thuis in de tuin geoefend op met groene zeep ingesmeerde tegels. In vorige jaren heb ik ook al weleens door de modder gereden. Dat ging heel aardig. We gaan het zien”, zei Van der Poel vlak voor Johan Vlemmix het startschot loste in Compiègne.

Een andere Nederlandse deelnemer, Cees Bol uit Zaandam, gaat niet voor de snelste tijd vanmiddag. Waar de meeste enthousiastelingen ervoor kiezen op een fiets mee te doen, heeft hij zelf in z’n tuinschuurtje een vrolijk versierd amfibievoertuig in elkaar geknutseld en doet hij puur mee voor de originaliteitsprijs. “Dat is misschien niet het snelst, maar ik denk dat het een onvergetelijke ervaring wordt!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *