NOS

NOS

Alpecin-Deceuninck spreekt van ‘geslaagd experiment’ met fiets die geen lekke band krijgt

Voorafgaand aan Parijs-Roubaix hingen er de nodige vraagtekens rond de fiets waarmee Alpecin-Deceuninck aantrad. De supersonische fiets heeft een speciaal systeem dat ervoor zorgt dat je geen lekke band krijgt. Na de winst van Mathieu van der Poel zijn alle twijfels verdwenen: “Het was een geslaagd experiment”, zo laat de ploegleiding weten.

“We snappen dat een systeem van rubber en luchtdruk voor veel ploegen nogal futuristisch klinkt, maar als je op dit niveau grote wedstrijden wil winnen, moet je nu eenmaal inventief zijn. Dat gaat nooit zonder risico”, vertelt ploegleider Christoph Roodhooft.

Bij concurrent Jumbo-Visma, dat met een heel ander snufje experimenteerde, waren de druiven na afloop zuur: “Ja, wij reden dus met een fiets waarmee je juist een beetje lek kunt rijden op de kasseien, zodat je met een iets vlakkere band over de stenen glijdt. Het systeem leek uitstekend te werken bij Wout van Aert, maar tot ons afgrijzen verloor hij er juist een halve minuut door. We twijfelen of we het nog eens gaan inzetten.”

Alpecin op haar beurt twijfelt nog over inzet van het innovatieve rubber bij de wielerkoersen die de aanstaande weken op het programma staan. Roodhooft: “Bij de Amstel Gold Race heb je geen kasseienstroken, dus heb je geen lekke band eigenlijk niet nodig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *