Shutterstock / Studio Speld

Tramrails worden verbreed nu fietsbanden steeds dikker worden

In de grote steden van Nederland zullen er de komende jaren werkzaamheden zijn aan alle tramrails. Vanwege de steeds dikker wordende fietsbanden moeten de rails namelijk verbreed worden.

“We merken dat met de nieuwe fietsmodellen het voor fietsers steeds moeilijker wordt om met hun voorwiel tussen de rails van een trambaan te komen en zo over hun stuur met hun hoofd het asfalt op geslingerd te worden”, zegt minister van Infrastructuur Barbara Visser. “Dat laat zien dat onze infrastructuur verouderd raakt. We willen dat ook, nee júíst, mensen met deze fietsen hier gebruik van kunnen maken.”

In 2025 hoopt Visser alle trambanen in steden te hebben verbreed. Ze doet een oproep aan de fietsenmakers om voor die tijd de banden niet nóg dikker te maken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De beveiliging van Rutte wordt aangescherpt. Er worden nu anti-lekbanden op zijn kogel miyata gelegd. De kans op een klapband wordt hierdoor verkleind. De kans dat Rutte een knal zal horen daarmee hoort op zijn sowieso kogelvrije fiets zal daarmee drastisch verkleind worden.

Reageer
gravatar

De toekomst is huge! De toekomst van de fiets: groter en lomper. De toekomstige auto? Stelt u zich de HAVw A6 Juggernaut uit Star Wars voor en weet dat het in 2050 echt niet meer volstaat om de weg op te gaan zonder een megalomaan gevaarte van 50 meter lang, rollend op 10 enorme wielen onder de bibs. Genoeg ruimte voor de bagage en altijd een badkamer bij de hand! Handig wanneer de weg weer eens onder water ligt na een fikse overstroming of Caloh Wagoh patroilleert op de A1. De toekomst is enorm zeg ik u.

Reageer
gravatar

Rutte krijgt ook betere beveiling op zijn fiets: er worden nieuwe anti-lekbanden op zijn kogel miyata gelegd. Hij zou anders kunnen schrikken van een knal bij een klapband

Reageer
gravatar

Als iemand die ooit eens hard onderuit ging op de rails naar de HOY slachterij, kan ik alleen maar constateren dat mevrouw Visser en haar partij nu toch echt elk contact met de Nederlandse samenleving zijn kwijtgeraakt.
Hoe lang blijven de fietsers dit nog pikken?

Reageer
gravatar

Och die nep-Erno is weer bezig. En juist vanwege al die irritante Belgen hier hebben we een organisatie als de NUPI hard nodig! Wat mij betreft sturen we die Belgische trollen hier ZSM naar Quatter, waar de mensenrechten goed zijn