NOS

Thierry Baudet beschuldigd van ‘claimen’ antisemitisme

Thierry Baudet wordt ervan beschuldigd dat hij antisemitisme in Nederland ‘claimt’. Extreemrechtse groepen als Voorpost en de Nederlandse Volks-Unie zeggen een ‘nare bijsmaak’ van Baudets uitspraken te krijgen.

“Baudet gaf in zijn toespraak in de Kamer de indruk dat hij en het FvD het alleenrecht op antisemitisme in Nederland hebben”, zegt Constant Kusters. “Wij zijn daar eerlijk gezegd behoorlijk van geschrokken. Decennia lang maken wij ons hard om het antisemitische gedachtegoed in Nederland in leven te houden, en nu wekt Baudet de indruk dat hij het alleenrecht heeft om antisemitisch te zijn.”

Kusters is van mening dat niemand het recht heeft om antisemitisme te claimen. “Ook wij niet. Jodenhaat is niet van hem maar van ons allemaal.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *