Shutterstock / dnaveh

Shutterstock / dnaveh

Kabinet gaat mystery-coronapatiënten inzetten om te kijken of horeca goed controleert op coronapas

‘Controleren of bezoekers met corona geen biertje kunnen krijgen’

Vanaf 25 september moet iedereen die binnen in de horeca iets wilt eten of drinken een coronatoegangsbewijs laten zien. Omdat veel horeca heeft aangegeven hier niet aan mee te willen werken heeft het kabinet al direct extra acties aangekondigd: mystery-coronapatiënten.

“We moeten zeker weten dat alleen negatief geteste of gevaccineerde mensen een biertje kunnen afrekenen binnen aan de bar”, legt coronaminister De Jonge uit. “Nu weten we uit vergelijkbare situaties waar gewerkt wordt met zo’n grens dat een goede oplossing voor het controleren hierop is door middel van mystery-shoppers. En in dit geval dus op corona positief geteste mensen.”

De 24-jarige Bas uit Enschede is een van deze mystery-coronapatiënten. “Gisteren positief getest en met een beetje geluk, als ik niet word gecontroleerd, morgen met een biertje in de kroeg. En nog betaald ook. Wie wil dat nou niet?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hierbij meld ik mij aan als mystery-bezoeker die niet is getest en niet is gevaccineerd. Hoewel ik wel gevarengeld wil hebben om zomaar tussen gevaccineerden en/of positief geteste mensen te gaan zitten.
Misschien toch maar een mondkapje, een face-shield en een boerka aantrekken ?

Reageer