Shutterstock/Door Anton Volynets

Shutterstock/Door Anton Volynets

TUI evacueert tientallen Nederlanders in één dag en wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken

‘Als je tientallen mensen in een vliegtuig kunt proppen hebben we je er graag bij’

Reisorganisatie TUI wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. TUI evacueerde in één dag tientallen Nederlanders uit La Palma vanwege de vulkaanuitbarsting.

“Natuurlijk hadden we in Tom de Bruijn ook een geschikte opvolger voor Sigrid Kaag”, zegt demissionair premier Mark Rutte. “Maar TUI is toch net een segment hoger. Als je in staat bent in korte tijd tientallen mensen in een vliegtuig te proppen dan hebben we je er graag bij, moet je weten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga de grap uitleggen: Buitenlandse zaken en defensie konden nauwelijks drie mensen uit Afghanistan redden. In de meeste landen kwam dit in het nieuws als “ons land heeft het niet heel goed gedaan, maar moet je nou even kijken naar Nederland…”
De eerste de beste vakantie vliegeraar (Afghanistan-woordgrap) kan het dus duidelijk veel beter dan twee goed gesponsorde ministeries.
Maar de grap is dus dat het helemaal nooit de bedoeling van het kabinet was om iemand te evacueren uit Afghanstan en ze willen TUI alleen als minister omdat Rutte een ontzettende slet van de luchtvaartindustrie is.