Grapje over ramp Pompeii valt verkeerd: ‘too late’

'Niet leuk om hier 2000 jaar later nog grappen over te maken'

Erik heeft op een verjaardagsfeestje een behoorlijke flater geslagen. Hij dacht gisteravond de lachers op zijn hand te krijgen met een grapje over Pompeii, maar zijn vrienden vonden de verwijzing naar de antieke natuurramp behoorlijk ongepast.

“Een Thraciër, keizer Vespasianus en een man uit Pompeii zitten in de kroeg,” begon Erik zijn grappig bedoelde anekdote. Hij werd meteen afgekapt door zijn beste vriend Felix. “Too late, man. Echt niet grappig.”

Ook Francien kon niet waarderen hoe Erik probeerde te scoren over de ruggen van duizenden dode Romeinen. “Niet leuk om hier na bijna 2000 jaar nog grappen over te gaan maken.”

Bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus werden de steden Pompeii, Herculaneum en Stabiae volledig verwoest. Bijna 20.000 mensen verloren het leven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vind de grapjes over de oerknal en te kort lontje of over stromatoliet die een bar binnenloopt ook bijzonder kwetsend voor alle leven en totaal ongepast

Reageer
gravatar

Niet grappig man. De stegosaurus leefde 150 miljoen jaar geleden en de tyrannosaurus 66 tot 70 miljoen jaar geleden. Hoe kunnen ze ooit samen aan de bar hebben gezeten. Ik neem aan dat de Tyrannosaurus dan tegen een skelet heeft aan zitten praten. Laat staan dat deze dieren de intelligentie hadden om aan een bar te zitten. Of te praten. En hoe weet je nu of er al bars waren. Heel kortzichtig weer dit.