Shutterstock / Jules van Iperen

Shutterstock / Jules van Iperen

Kabinet komt ongevaccineerden tegemoet: ‘Je kunt nog wel in horeca werken’

Vandaag kondigt het demissionair kabinet nieuwe coronamaatregelen aan, waaronder het laten zien van de coronapas om de horeca te kunnen bezoeken. Toch wil minister Hugo de Jonge de ongevaccineerden ook tegemoet komen: ‘Je kunt nog wel in de horeca werken.’

“Ik begrijp dat het moeilijk is om te horen dat je nu niet meer zomaar op het terras kunt gaan zitten als je niet gevaccineerd bent”, zegt De Jonge. “Maar ik heb ook goed nieuws: je kunt nog wel op het terras lopen, met een dienblad tjokvol met glazen op je hand.” Hij legt uit dat je door een handige regel je klanten wel mag vragen om een vaccinatiebewijs, maar als werkgever je personeel niet. “Zo komen we er wel uit met elkaar.”

Volgens De Jonge is het onbedoeld neveneffect dat met de maatregel het personeelstekort wordt teruggedrongen. “Als het meer mensen motiveert om een baan in de horeca te zoeken dan juichen we dat zeker toe, maar het is niet het hoofddoel van het beleid.”

Onder horecaondernemers zijn er gemengde reacties. “Het zorgt natuurlijk voor meer gedoe en minder klanten, maar dankzij deze wet voor werkgevers hebben we nu wel eindelijk weer eens genoeg mensen om onze klanten te kunnen bedienen. Dat je als werkgever de mensen die af en toe komen om vaccinatiebewijs moet vragen, en de mensen die de hele dag van tafel naar tafel gaan niet, is voor ons dé oplossing!”

De Jonge heeft ook positief nieuws voor mensen die graag willen dansen. “In principe ontraden wij dansen, maar je kan natuurlijk prima bij een dansschool gaan werken. Salsa dansen, hartstikke leuk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil een kleine aanvulling geven op de vele reacties van medevaccinweigeraars.

Wat is het grootste gevaar? Juist, de chip van Billy Gaten van Mikrosof die hij persoonlijk heeft ontwikkeld namens de wereldregering van snode miljardairs.

Zoals wij weten uit betrouwbare internetbronnen, zit zo’n chip in het vaccin van alle farmaceutisch geldschrapers. De chip produceert in het lichaam honderdduizenden kleine chips, die door de ademhaling worden verspreidt.

De fabrikanten van mobieltjes adviseren op je mobieltje te hoesten en het ding daarna meteen in een hermetisch afsluitbare afvalbak te werpen.

Reageer
gravatar

Gezien de gevaarlijke stoffen die gevaccineerden kunnen verspreiden, wil ik toch eigenlijk wel weten wie is gevaccineerd. Ik hoef niet te weten wie niet is gevaccineerd.
Is het een idee om gevaccineerden een ratel te geven om zo normale mensen op afstand te houden ?

Reageer
gravatar

Er zijn gevaccineerden onder mijn beste vrienden. Ik dring er toch wel op aan deze mensen met mededogen te benaderen en ze niet alleen als potentiëel gevaar te zien. Denk alleen al aan het feit dat ze meer kans hebben om covid op te lopen, om van erger nog maar te zwijgen.

gravatar

★★★★★

Mathijs heeft op z’n eentje het gat in de coronamaatregelen ontdekt. Het is zonder meer een slim en liefdevol idee van hem om het gat te gebruiken in de horeca, de bedrijfstak die het meeste te lijden had en heeft van de pandemie.:

Het artikel had wel korter gekund. Dus één ster aftrek.
Jammer voor zo’n prachtig verhaal. Vooruit ik strijk over mijn goed hart. De volle vijf sterren dus.

Gefeliciteerd Matthijs!