Helaas: afterparty na Woonprotest kan bij niemand

Helaas: afterparty na Woonprotest kan bij niemand

Helaas: afterparty na Woonprotest kan bij niemand

Een grote teleurstelling na het succesvolle Woonprotest in Amsterdam deze middag. Toen na afloop de muziek stopte stond iedereen meteen naar elkaar te kijken: wie heeft er een goed huis voor een afterparty? “Kan het bij jou?” “Nee.”

Onder de deelnemers wordt gepolst of ze bij iemand terecht kunnen.“Nee, bij mij kan niet, ik heb eigenlijk alleen ruimte voor mijn bed”, zegt demonstrant Kim. “Dat zou ik even aan mijn oma moeten vragen”, stelt ook demonstrant Olaf. “Het huis bestaat maar uit één ruimte maar misschien dat ze even op het balkon wil staan.”

“Zou op zich bij mij wel kunnen maar dan moeten we een beetje stil zijn voor de 80 mensen die in dezelfde noodopvang in de slaapzaal liggen”, zegt demonstrant Mark. Ook bij demonstrant Lianne kan het niet: “Mijn voordeur kan niet volledig dicht omdat mijn kast in de weg staat, dat is niet handig met harde muziek en met iedereen die altijd zomaar naar binnen loopt.”

Gelukkig schoot investeerder Fred de demonstranten te hulp. Voor 1500 euro konden zij een afterparty-huis een nachtje huren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier bij ons in Doetinchem is meer dan genoeg ruimte. Je moet wel een QR-code om te bewijzen dat je HOY-worst lust, anders ben je hier niet welkom!

Reageer
gravatar

Ik wil nog even zeggen dat een vergelijk met de Jodenster onsmakelijk is. Daarmee mocht je in WOII ergens niet binnen, met een QR juist wel!! Heil Hugo

gravatar

Er was zoveel meer te melden, zoals het onvergetelijke bezoek van onze Vorst en zijn Prinselijke Neef. Onze Vorst stelde vorstelijk enkele paleizen te beschikking voor mensen zonder een woning. En zijn neef Bernard beloofde de huurprijzen van zijn huizen flink te verlagen zodat ze voor velen betaalbaar worden.

Leve Onze Koninklijke Familie voor hun gulheid.
Trouwens dat mocht eindelijk ook eens keer na eeuwenlang profiteren.

Reageer
gravatar

Een “nafeest” wordt bedoelt door de beide jeugdige auteurs, Tom en Matthijs. Zij menen dat het woonprotest (housing protest – SvdB.) bedoeld is om na afloop (on the end – SvdB.) te kunnen feesten. Zonder dat er ook maar iets is opgelost van het woningprobleem!

Terwijl zoveel interessante zaken over het woonprotest waren te melden.
Het is begrijpelijk dat zulks zelfs in het weekeinde geen sterren oplevert.

gravatar

Walla deze demon strazi was de goeiste. De after kan gewoon bij mij je weet zelf gewoon effe tegen mn moeder zeggen van ma komen effe 15000 man over de vloer en dan is het wel goed ze wil ook wel snacks in de friet uur gooien geen probleem gewoon gezellig met zn allen ja tog je weet

Reageer
gravatar

Oh wat goed Abdul! Ik begrijp dat je niet hoeft te werken. De komende maanden moet je eerst maar eens lekker tot rust komen. Bevalt het huis een beetje? Ik weet dat het gratis is, maar je hoeft natuurlijk niet alles te pikken. Laat het anders even weten, dan regelen we meteen wat anders voor je. Zeg maar waar je wilt wonen.