Hoe executies tijdens ontgroening zorgen voor vriendschappen voor het leven

Hoe executies tijdens ontgroening zorgen voor vriendschappen voor het leven

Hoe executies tijdens ontgroening zorgen voor vriendschappen voor het leven

Afgelopen week is er veel onrust ontstaan over de gewelddadige ontgroeningen van enkele  studentenverenigingen. Wat veel mensen echter vergeten is dat executies tijdens ontgroeningen tot vriendschappen voor het leven kunnen leiden. Wij vroegen het aan reünisten van het Amsterdamsch Studenten Corps.

Klaas (43) is A.S.C.-alumni: “Voor de overlevenden is een executie zo heftig, dat zorgt voor een intense verbroedering. Albert-Jan is nog steeds een maat van me omdat er destijds iemand iets te lang aan de vleeshaak hing. Wij moesten toen de rommel opruimen. Ja, dat vergeet je nooit meer.”

Ook de daders zeggen dat ze vrienden voor het leven hebben overgehouden aan de ontgroeningen die uit de hand liepen. Chris-Jan (45): “Wij hebben toen nog mensen lopen waterboarden in de WC-pot, ja dan loop met z’n allen wel het risico dat het misgaat. Die intense groepsbeleving dat blijft altijd bij je.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit artikel is niet leuk.
Niemand ziet de humor in van executies. Doodstraf hoort bij boevenclubs en onbeschaafde staten. Daar maken wij geen grappen over.

Geen enkele ster dus. Volgende keer meer nadenken voordat jullie iets opschrijven.

Reageer