Shutterstock

Groep mensen op grasveld geen demonstratie

Op een grasveld in Amsterdam zit een groepje mensen. Toch beweren ze geen demonstratie te zijn. Wat betekent dit? En waarom juist nu?

De mensen die zich met een picknickkleedje hebben verzameld op het grasveld, beweren niet te demonstreren voor meer picknicks, en ook niet voor meer grasvelden. “We zitten hier gewoon”, zeggen de demonstranten. Zijn ze een demonstratie tegen demonstraties? Een aantal demonstranten hebben bierflesjes meegenomen. Tegen de nieuwe alcoholwet natuurlijk!, zeggen we, maar ze kijken ons geïrriteerd aan en zetten hun speaker harder. Ah, kritiek op de manier waarop het kabinet naar de clubcultuur kijkt. We besluiten ons bij hen aan te sluiten en wat van hun snacks op te eten. 

Niet veel later gaat een deel van de groep met houten blokken andere houten blokken omgooien, terwijl de rest chips eet. “Wat doe je hier nog? Dit is geen demonstratie”, blijven ze naar ons roepen. Er moet meer aandacht en waardering komen voor het dadaïsme, is wat deze mensen willen zeggen. We knikken instemmend en roepen de leuzen mee. Hier kunnen wij het enkel mee eens zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *