Shutterstock / Joshua Rainey Photography

Shutterstock / Joshua Rainey Photography

Texas verandert abortuswet: met terugwerkende kracht ook toegestaan op harteloze Republikeinen

De nieuwe abortuswet die deze week aangenomen werd in de Amerikaanse staat Texas, is met onmiddellijke ingang verruimd. Waar de wet eerst alleen nog toepasbaar was op embryo’s zonder hartslag, geldt de wet nu met terugwerkende kracht voor alle harteloze Republikeinen.

In de Amerikaanse media wordt druk gespeculeerd wie de eerste Republikein zal zijn die met terugwerkende kracht geaborteerd zal worden. De progressieve Maggy ziet veel mogelijkheden. “Het is niet heel moeilijk om mensen te vinden zonder hart. Eigenlijk iedereen die voor deze wet heeft gestemd en de rechten van vrouwen wil inperken is verdacht. Als je dan ook nog drie jaar geleden het prima vond dat kinderen bij de grens werden gescheiden van hun ouders, nou dan heb je geen dokter meer nodig om te constateren of iemand nog een hart heeft of niet.”

In de wet staat ook dat iedereen die ondersteuning heeft geboden aan hartelozen een premie van 10.000 dollar moet betalen. Na een korte rondgang door de staat Texas blijkt dat al gauw om miljoenen mensen te gaan. “Eigenlijk iedereen die thuis Fox News op heeft staan.”

Michael Smith, zelf voorstander van de wet, schrikt wel van de consequenties. “We hebben juist méér mensen zonder hart nodig in dit land. Hoe moeten de Republikeinen anders de volgende verkiezingen winnen?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *