Flickr: Like The Grand Canion

Flickr: Like The Grand Canion

Een inhoudelijk gesprek met een frikandel speciaal

In de laatste aflevering in onze reeks Zomergesprekken met snacks gaan we in gesprek met een frikandel speciaal. Hoe heeft hij de afgelopen maanden beleefd? Wat vindt hij van Hugo de Jonge en waar komt zijn fascinatie voor Car Wars vandaan?

Mogen we u tutoyeren?
Graag

Wat vind je van de toevoeging ‘speciaal’?
Dat is iets wat ik natuurlijk niet zelf heb bedacht. Wie noemt zichzelf nou speciaal? Alleen een gek als José Mourinho misschien, maar een weldenkende frikandel zou dat nooit doen. Bovendien: de meeste mensen eten hun frikandel met uitjes, mayonaise en curry. Dus hoe speciaal is het dan nog?

Eerder dit jaar vergeleek Hugo de Jonge je met een vaccin. Hoe hebben jullie daar naar geluisterd in de gemeenschap?
Vol verbijstering. Je doet de hele dag geen vlieg kwaad en dan word je door een minister ineens neergezet als een experimenteel product. Terwijl: wij bestaan al sinds de jaren 50.

Nu je het erover hebt: het moet ergens pijn doen dat je na al die jaren nog steeds niet bent doorgebroken in het buitenland
Ik ben het er niet helemaal mee eens dat we nooit zijn doorgebroken. We zijn op meer dan 80 plekken buiten Nederland te koop, onder andere in Zuid-Amerika, Afrika en Nieuw-Zeeland. 

Maar toch…
Hebben we inderdaad niet de wereldfaam van een hamburger of een pokébowl. Maar goed: moet je dat willen is de vraag? We voelen ons niet te groot voor Nederland. Bram Krikke heeft zelfs een nummer over ons gemaakt.

Wat vind je van die nieuwe pizza van de Domino’s?
Hilarisch toch! Ik ben zelf sowieso gek op pizza, maar dat ik nu ook daadwerkelijk op een pizza zit is toch ook te gek!

In 2003 raakte je een tijdje uit de gratie, hoe was dit voor jou?
Zwaar. Heel zwaar. In dat jaar werden er 20 miljoen van ons minder verkocht. Mensen beschimpten ons met geuzennamen als ‘slachtafval staaf’, ‘dikmaker’ en ‘open ruggetje’. Ik weet nog dat ik op een avond in april huilend voor de spiegel stond, mezelf diep in de mayonaise keek en dacht: Wie ben ik nou eigenlijk echt?

De megastallen, voor veel mensen toch..
(ineens kwaad) Wat heb ik daarmee te maken? Is dit waarom jullie me hierheen hebben gelokt? Om het daarover te hebben? Wij zijn van restvlees gemaakt.

Nee, maar het is voor die dieren natuurlijk..
Volgende vraag graag!

Diamant: Do or don’t?
Don’t! Een absolute don’t! Veel te stroperig. En die lucht! Ik zweer bij Remia Regular.

Car Wars?
(ineens weer opgewekt) Ja ik heb één keer laten vallen dat ik daar graag naar kijk, nu begint iedereen erover. Maar ik vind dat inderdaad supervet. Beetje met autootjes tegen elkaar aanbotsen, heerlijke tv. En ik vind Leontien van Moorsel nog steeds best een lekker ding. Ieder z’n voorkeur, toch?

Favoriete vakantiebestemming?
Costa del Sol! Ben ik in 2018 nog geweest, toen dat nog gewoon kon. Daar heb ik ook mijn huidige partner ontmoet: broodje bal pinda.

Is er leven na de dood?
(lacht) je kijkt naar het levende bewijs!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jullie zijn een schande voor Nederland. Elke andere website had allang een interview met een HOY-worst afgenomen, maar jullie vertikken het. Een schande!

Reageer
gravatar

Zo is het!
En waar is het interview met de sauzen en de gesnipperde uitjes?
De redactie maakt zich er weer met een Jantje van Leiden vanaf!

gravatar

Dan heb je geen calve mayonaise met Hela curry gebruikt. Probeer het nog maar een keer, ik kijk uit naar jouw reactie na jou wekelijkse patatdag.