Studio Speld

Studio Speld

Inflatie: puber eet nog maar 28 frikandelbroodjes per dag in plaats van 30

De vakantie is voorbij! En dat betekent dat de 15-jarige Joren zijn lichaam weer kan voeden met zijn favoriete voer: frikandelbroodjes. Maar ook Joren heeft last van de stijgende prijzen in de supermarkt. En daarom eet Joren nog maar 28 frikandelbroodjes in plaats van 30. “Inflatie he.”

“Vroeger at ik in de eerste pauze 8 frikandelbroodjes. In de tweede pauze 9 en na het avondeten at ik dan de overige 13. Opgeteld kwam ik dan op 30 uit. Maar dat is tegenwoordig gewoon niet meer te doen. De prijs van graan is sinds de oorlog in Oekraine echt mega gestegen”, zucht Joren. “Daarom eet ik er nu nog maar 28.”

“Eigenlijk hou ik me de hele tijd in. 28 frikandelbroodjes is echt het minimum. Gelukkig kan ik dat aanvullen met een stuk of 14 saucijzenbroodjes per dag. Anders heb ik de hele dag honger.”

In samenwerking met Tishiergeenhotel


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *