Shutterstock / Ulza

Shutterstock / Ulza

Bijzonder: Lucas (18) groeide op tussen pluchen dieren

Zijn beste vriend was een tijger en zijn ‘zusje’ was een wasbeer. Lucas de Jong (18) uit Helmond groeide volledig op tussen pluchen dieren. Zijn ouders vertellen vol trots over dit bijzondere verhaal: “Het is magisch om te zien hoe je kind uit zichzelf met die dieren leert communiceren.”

Zijn moeder Anky (47) laat foto’s zien van Lucas als klein jongetje tussen de tijgers en de slangen op zijn kamer: “Het mooiste is dat je geen angst bij hem ziet. Hij keek ze gewoon in de ogen aan en sprak ze aan alsof het mensen waren.”

Één keer is het wel mis gegaan. Zijn vader Kees (46) huivert nog wanneer hij het vertelt: “We hoorden een hard gekrijs uit de kamer van Lucas en toen we boven kwamen zagen we een enorme kras op z’n hoofd en overal bloed. Bleek ’ie over een van z’n beren gestruikeld te zijn. Na zo’n moment besef je pas weer echt dat het wel pluchen dieren zijn.”

Lucas zelf studeert inmiddels aan de filmopleiding in Amsterdam. Hij hoopt ooit een documentaire te mogen maken over zijn pluchen vrienden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er wordt niet met het hoofd op en neer geschud tijdens het luisteren/dansen op metalfunk! En metalfunk liefhebbers moeten niks hebben van tattoes! Hoe kom je daar nou weer bij? Doe eens je huiswerk voor je zulke uitspraken doet kwakzalver!!