studio speld

Deze moeder had geen geld voor een knuffel dus gaf ze haar zoon een dode vogel

Hartverwarmend en inspirerend!

Je hoeft niet rijk te zijn om een glimlach op het gezicht van je kind te toveren. Dat bewijst bijstandsmoeder Emily Jägers (28) uit Rotterdam. Zij had geen geld om een knuffel voor haar zoontje te kopen, maar ze bedacht een creatieve oplossing: ze gaf hem een dode vogel.

“Jamie wilde heel graag een knuffel om ‘s nachts vast te houden”, vertelt Emily. “Maar die dingen zijn gewoon ontzettend duur. Ik zou hem het liefst de hele wereld geven, maar ik heb al genoeg moeite om de rekeningen te kunnen betalen. Gelukkig ben ik door de bijstand heel vindingrijk geworden. Toen ik die aangereden vogel op straat zag liggen, had ik meteen een eureka-momentje.”

Emily raapte de ontbindende vogel op en verraste Jamie toen hij ‘s avonds naar bed ging. Jamie is blij met zijn nieuwe vriendje. “Ik heb hem Pom genoemd. Hij ruikt een beetje vies, maar hij is wel lekker zacht.”

Zijn moeder kijkt stralend toe. “Voor dat beestje is het ook mooi, dat-ie na zijn dood nog een kind gelukkig kan maken. Het liefst had ik Jamie natuurlijk een dode beer gegeven, maar die worden nu eenmaal niet zo vaak aangereden. Maar zo te zien is hij meteen van Pom gaan houden.”

Hartverwarmend en inspirerend!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nóg een reden waarom er een vies luchtje zit aan het vogeltje van Jamie: zo te zien is het een overmaatse gierzwaluw! In de normale grootte al een bedenkelijk wezen, maar nu in macro-uitvoering helemaal een bron van gier-puttenlucht. Terzijde: dode vogels laten altijd het kopje hangen; dus het exemplaar op de foto is óf al bij de taxidermist geweest óf het houdt zich (zelfs post-mortem) nog kranig.

Reageer
gravatar

ach waarom ook niet.. zo leer je kinderen snel het taboe van de dood te doorbreken.. alleen als zo,n speeltje een beetje erg gaat rieken, en er komen allemaal maden uit kruipen dan is get echt tijd om een vers speeltje te gaan regelen.. dat hoeft niet altijd een dode vogel te zujn ik zag laatst een jongetje hier verder op in de straat met een dood vstken spelen.. ook een dooie hond zag ik al eens in een kinderwagen van een meisje van 10 liggen.. en die deed net alsof de hond nog leefde.. lieve woordjes, aaien, een knuffel.. dit is dus niet zo,n goed idee.. want straks doet ze dat ook bij een levende valse hond en is ze gelijk haar hand kw

Reageer
gravatar

Een schijnbaar onbetekenend voorval, er is weer een kind blij gemaakt met een dooie mus.. Zoals ook alle volwassenen in Nederland blij worden van een dooie mus.Maar voor volwassenen worden de dooie mussen aangemaakt door levende doden als Rutte en (in extrema) Pechtold. Vooral laatstgenoemde is top-expert in het opzetten van dooie mussen. Vroeger -toen hij nog moest werken voor zijn levensonderhoud- was hij taxidermist bij de VVD. Alexander P. heeft vele vogels levend opgezet, de belangrijkste daarvan was ongetwijfeld de uiterst zeldzame Referendum quasi Politica. Hij krijgt na de definitieve Anschluss van D66 bij de VVD het Grootkruis van Verdienste, uit te reiken door de hyperintegere Henry Keyzer (VVD)

Reageer
gravatar

Ja dat heb je zo meneer Wiemersma, als jouw aanstaande schoonzoon gisteren na het naaien van jouw dochter vergeten is om z’n condoom af te doen.

gravatar

Als deze knuffel zijn beste tijd gehad heeft, kan de moeder van Jamie hem misschien voortaan meeuwen kado doen.

Op die manier helpt de moeder van Jami ook ons mooie Nederland met het een kopje kleiner maken van aaseters.

Reageer
gravatar

Nu je het over mussen hebt, heb ik een korte opmerking: Had het niet meer in de lijn van haar armzalige inkomentje gelegen als ze voor haar peuter een klein dood vogeltje had gekozen. Zoals een musje dus.