Shutterstock / stockfour

Shutterstock / stockfour

Bierbrouwer Jan-Willem (30) bang dat nieuwe yuppen-buren de buurt gaan gentrificeren

Het was zo’n leuke gemengde omgeving, de wijk waar Jan-Willem een jaar geleden een huis kocht. Maar de 30-jarige IT-consultant en bierbrouwer ziet de straat razendsnel veranderen. Vorige week zijn er zelfs yuppen naast hem komen wonen.

“Hij doet iets met marketing, zij doet iets met muziek. Jammer, want dat tast toch het karakter van de buurt aan”, vertelt Jan-Willem. “Het is al lang niet meer die leuke mengelmoes aan culturen. Ik ben hier juist komen wonen omdat het zo betaalbaar is, maar als mensen met geld hier de huizen gaan opkopen is het natuurlijk snel gedaan met deze wijk. Ik weet niet of ik vorig jaar 60.000 euro boven de vraagprijs had geboden als ik dit toen had geweten.”

Jan-Willem is doodsbang dat de buurt zijn authentieke karakter nu voorgoed kwijt is. “Je zult zien dat het gezellige Marokkaanse kaarthuis binnen de kortste keren vervangen wordt door een hipstercafé waar ze alleen moeilijke speciaalbiertjes schenken. Jammer, dat is niet waarom ik hier ben komen wonen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *