YouTube / NPO

YouTube / NPO

Artiesten organiseren benefietconcert voor festivalbranche

Het gaat niet zo goed met de festivalbranche. Voor het tweede jaar op rij kunnen festivals niet doorgaan en veel organisatoren en muzikanten staan aan de rand van de afgrond. Daarom geven prominente artiesten een meerdaags benefietconcert om de festivalwereld uit de brand te helpen.

Op een grasveld in Biddinghuizen zijn 50.000 mensen samengekomen. “Voor de gezelligheid, maar ook om festivalgangers die nu al twee jaar niet naar een festival kunnen een hart onder de riem te steken”, zegt een meisje. “Festivalgangers: we houden van jullie!”

Bij de ingang worden muntjes verkocht waarmee de bezoekers eten en drinken kunnen kopen. De opbrengst gaat regelrecht naar festivals. “Ik sta hier voor Ronnie Flex”, roept Ronnie Flex vanaf een podium.

Als het benefietconcert een succes is, overwegen de organisatoren het elk jaar te organiseren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *