Shutterstock / Jens Mommens

Shutterstock / Jens Mommens

Waarom moet je bij de F1 in Zandvoort een testbewijs tonen en mag je bij theater zo klakkeloos naar binnen lopen?

Het lijkt wel alsof de cultuursector altijd voorgetrokken wordt door het kabinet. Ditmaal is de hypocrisie wel heel opzichtig: de honderdduizenden mensen die naar Formule 1 in Zandvoort gaan moeten een test- of vaccinatiebewijs laten zien terwijl die tientallen bezoekers van een theater vrolijk naar binnen kunnen wandelen. Hoe heeft het zover kunnen komen?

“Dit is eigenlijk niet uit te leggen, het beleid is zo inconsequent dat je moet kijken naar de enorme lobbykracht van de cultuursector”, zegt Formule 1-liefhebber Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven. “Dit is zo overduidelijk het resultaat van gelobby door toneelgroepen en orkesten. Grote namen als Oostpool en de Warme Winkel die achter de schermen de touwtjes in handen hebben.”

Prins Bernhard kan er niet over uit: “In Den Haag hangen de oortjes altijd naar de cultuursector, ze hoeven maar met de vingers te knippen of er mogen opeens tientallen mensen naar een voorstelling. Dus als er iemand op het podium een liedje aan het zingen is mag je ineens alles? Echt niet te geloven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De nadelen van de F! in Zandvoort worden NIET genoemd: corona-gevaar, enorme uitstoot van CO2, fijnstof en rubberdeeltjes, dus onacceptabele gezondheidsrisico’s, benevens oorverdovend lawaai, verkeersproblemen in en richting Zandvoort, verspilling van belastinggelden enz.

Dus in dit geval pertinent geen enkele ster.

Reageer
gravatar

Niets is zo fijn als na afloop van de zijspanrace, met de titanenstrijd tussen Streuer/Schnieders en Biland/Waltisperg als hoogtepunt, van de Stekkenwal af te dalen naar de feesttent op de TT-camping voor een halve HOY rookworst met Luycks mosterd.
Dat werd ons niet gegund. Geen prins die wat kan ritselen. Geen TT-camping, geen feesttent.
Het leven is soms zwaar en vol tegenslag.
Gelukkig had moeder de vrouw thuis de HOY rookworsten al klaar staan. Met Luycks mosterd. En een Kwattareep na.
Het leven kan soms simpel en fantastisch zijn!

Reageer
gravatar

Een goede vraag is ook: “Waarom wordt prins Andrew – Hertog van York (61) – wel aangeklaagd voor onprinselijk gedrag en prins Bernard van Vollenhoven – Hertog van Huisjemelkerij (52) – niet?

gravatar

Wat heet onprinselijk gedrag?

In een groot deel van de wereld mogen prinsen al zolang er prinsen bestaan jonge meisjes copuleren en financieel malverseren zo veel als ze willen.

In ons land mogen prinsen niet meer in de rondte neuken na het wangedrag van Willem III. Malverseren mag echter nog steeds.

gravatar

Ik heb al een grote partij Miele wasmachines op de kop getikt voor in die nieuwe woningen van die massa Afghanen die deze kant op komen. Speciale COA prijs!