NOS

NOS

CDA wil als 2 teams onderhandelen in de formatie

‘Belangrijk om gespleten partij te vertegenwoordigen’

CDA-leider Wopke Hoekstra strijdt er hard voor, zijn partij wil als twee partijen gaan onderhandelen in de formatie. Volgens Hoekstra is het de enige manier om de gespleten partij te kunnen vertegenwoordigen aan de onderhandelingstafel.

“Wij spreken met twee monden,” zegt Hoekstra. “En over veel onderwerpen zijn we het niet eens. Als we bijvoorbeeld kijken naar klimaatbeleid moeten we nu echt stappen gaan zetten en niets doen om de landbouw te verduurzamen. Dat zijn wel standpunten die je allebei aan tafel wil hebben.”

Wie de andere kant van de CDA gaat vertegenwoordigen is nog niet duidelijk. De naam Ab Klink wordt genoemd, maar Lucille Werner is volgens ingewijden ook een optie. “Mensen met een kritische blik op de partij of zonder aantoonbaar profiel.”

De VVD en D66 zeggen dat het een vertragende werking zal hebben op de formatie, maar dat het de enige manier is om recht te doen aan de verkiezingsuitslag. Rutte: “Als dit de manier is om een implosie uit te stellen, prima.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik krijg meer dan $ 87 per uur betaald vanuit huis met 2 kinderen thuis. Ik had nooit gedacht dat ik het zou kunnen, maar mijn beste vriendin verdient meer dan 10k per maand hiermee en ze overtuigde me om het te proberen. Het potentieel hiermee is eindeloos. Dit is wat ik heb gedaan… http://Www.MoneyApp2.Com

Reageer
gravatar

Gelukkig worden die groene varkens van links niet betrokken bij het onderhandelen. Voor het geval dat dat toch zou gebeuren heb ik al een plekje op het Malieveld voor mijn landbouwtrekker gereserveerd.

Reageer
gravatar

Het beste kan één van de CDA-teams meeregeren en het andere team in de oppositie gaan. Er is vast wel een gespleten persoonlijkheid binnen het CDA, die beide teams kan leiden.

Reageer