Shutterstock

Shutterstock

Wow! Dit bedrijf was één hele week lang inclusief

Toen de Canal Parade niet doorging besloot food&retailbedrijf FoodzieWorkz een week lang alles op alles te stellen. "We hebben intern helemaal uitgepakt voor onze lhbti’ers. Een hele week lang."

Directeur Stefan Krop: “We hebben onderzoek gedaan naar waarin we echt verschil konden maken deze week. Toen bleek dat onze lhbti-werknemers last ervan hadden dat ze niet hun eigen voornaamwoord konden kiezen in onze IT-systemen, zijn we gelijk aan de slag gegaan. Dat is nu mogelijk. Althans, dat was het, deze week.”

Ook werden werknemers de hele week met hun juiste voornaamwoord aangesproken. Stefan: “Het kost even wat inspanning, met dat hen en zij. Maar de mensen die het echt lastig vonden, zijn gewoon een weekje op vakantie gegaan.”

Dat het bedrijf het echt meent, blijkt wel uit het budget dat was vrijgemaakt. “Het meeste geld is gegaan naar het aanpassen van het logo, dat is best veel werk voor één week. Maar dan heb je ook wat. En ook niet onbelangrijk, we serveerden de hele week roze koeken bij de koffie.”

Ook in de top van het bedrijf was men er druk mee. “We hadden Harry van de postsorteerafdeling gevraagd om een week lang plaats te nemen in bestuur. We waren super benieuwd welk beleid hij deze week zou ontwikkelen. Normaal noemen we hem homo Harry, maar dat hebben we deze week ook eventjes gelaten. Of het gelukt is? Geen idee, ik was deze week op vakantie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet bijzonder sl*cht geschreven, door vrouwen nog wel. Uitgeverij De Speld voldoet trouwens zelf niet aan de nieuwe betekenis van “inclusief”. Dit exclusieve hoekje De Pin voor het zwakke geslacht van de De Speld is daar een voorbeeld van. Te veel wijven zijn sinds kort helaas meer mans geworden.

Reageer