Shutterstock / Iakov Filimonov

Shutterstock / Iakov Filimonov

Barcelona vraagt EU-noodfonds om geld voor salaris Messi

'Dat gaat sneller dan bij een Spaanse bank lenen die daarna moet worden gered'

Barcelona heeft bij de EU aangeklopt om een bedrag van 563 miljoen euro vrij te maken. Daarmee wil de Spaanse club het salaris van haar sterspeler Lionel Messi de komende drie jaar bekostigen.

Volgens Barcelona-voorzitter Joan Laporte is de hulpvraag ingegeven door pragmatisme: “Vroeger sloten we voor dit soort bedragen een onverantwoordelijk hoge lening af bij een bank, die daardoor binnen een aantal jaar in de problemen kwam en met Europees geld overeind moest worden gehouden. Die tussenstap slaan we dit keer graag over, want er is haast geboden. Het seizoen begint bijna.”

Hoewel er vanuit Europa kritische geluiden doorsijpelen over het verzoek van Barcelona, stelt Laporte dat het mes aan twee kanten snijdt. “Als de Europese burger betaalt, kunnen ze drie jaar langer genieten van een speler die hun favoriete club uit de Champions League kegelt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zal toch niet waar zijn. De voetballer heeft miljoenen op de bank staan en dan moet fe Europese burger zijn salaris betalen, terwijl er in Europa veel armoede heerst. Niet doen! Laat Barca maar failliet gaan. Wanbeheer…

Reageer