Shutterstock: Prostock Studio

Shutterstock: Prostock Studio

Westen denkt aan vierde en vijfde prik vanwege toekomstige varianten in derde wereld

‘Nieuwe mutaties onvermijdelijk zolang er daar geen tempo zit in de vaccinatiecampagne’

Sommige Westerse landen gaan hun bevolking een derde coronaprik geven, maar waarschijnlijk blijft het daar niet bij. Omdat in de derde wereld nog vele nieuwe varianten zullen ontstaan, denken onder andere Israël, Duitsland en Verenigd Koninkrijk al aan een vierde en vijfde injectie.

“Het is onvermijdelijk dat er nieuwe mutaties gaan opduiken. Het vaccineren in India, Afrika en Brazilië gaat zo verschrikkelijk traag”, legt premier Naftali Bennett van Israël uit. “Wij moeten er dus voor zorgen dat we optimaal beschermd zijn tegen al die toekomstige varianten. Als daar een vierde en vijfde prik voor nodig zijn, dan doen we dat. En als er nog meer nodig is, dan doen we dat ook."

“We moeten niet denken dat het voorbij is omdat we hier nu allemaal twee prikken hebben gehad”, zegt ook de Britse premier Boris Johnson. “Zolang het virus in grote delen van de wereld haast nog zonder obstakels kan rondwaren hebben we misschien nog veel meer prikken nodig.”

Johnson hoopt dat farmaceuten hun verantwoordelijkheid nemen: “Ik verwacht van Pfizer en Moderna dat ze massaal blijven produceren, tegen fatsoenlijke prijzen. Het ziet ernaar uit dat we hier nog heel wat boostershots nodig zullen hebben. Ik reken erop dat de farmaceuten aan het algemeen belang denken.”

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verwacht dat het buitenland zich solidair toont. “Duitsland is niet alleen op de wereld, we zijn pas goed beschermd als andere rijke landen ook hun burgers voor de derde keer vaccineren.”

Merkel, Johnson en Bennett benadrukken dat de pandemie pas voorbij is als een ongevaarlijke mutatie dominant wordt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De grootste Albert Heijn van het universum.
Voor het eerst was het brood op.
Ik heb nog wel wat oud brood meegenomen dat je normaal aan de eenden kan voeren.
Maar dan zonder bonus.

Benito zat in zijn onderbroek op de fontein.
Toch, er is natuurlijk weer geroddeld.
De naïevelingen zeggen dan niet roddelen, ook als je dit zegt.
Het punt met roddel als met alles is de intentie.
Hij is gearresteerd voor drinken.

Willkommen. Froh dass du hier bist.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/128028/Zeeuwse-ondernemers-lanceren-Blij-dat-je-hier-bent-Froh-dass-du-hier-bist-campagne

Reageer
gravatar

Hij is alcoholist in zijn eigen woorden, hij loopt de hele dag met hetzelfde flesje bier.
Pas kregen we in de Beuze allebei drie euro van wat christelijke mensen.
Hij was vol lof en had zelfs tranen in zijn ogen van dankbaarheid.
De volgende dag gaf hij 60 euro aan een saxofoniste.
Haar koffer lag vol met tien en twintig cent stukken.
Ze gaf 40 euro terug. Het was te veel zei ze.
Zijn dankbaarheid voor die paar euro betrof dus achteraf het feit dat ze hiertoe in staat waren, meer dan het geld.

gravatar

Bij Concordia waren de roddels nu ook doorgedrongen. Net als in de rij bij de supermarkt als ze zich uitsloven voor de een duwen ze de ander omlaag. Ingepakt in het plastic tegen corona, hadden ze geklaagd dat ik stonk. Ben zei De Stank. Dit soort minne shit van de kliek criminelen volgt me al vanaf Mandy Bru en de strandtent waar ik in mijn zwembroek zat. Ze scheppen zo op, vooral als hun seksleven er wat minder hygiënisch uitziet. In Nieuwerkerk werd volgens de politie een meisje van 9 aangesproken of ze wilde neuken, de roddels brachten de opsporingsambtenaren bij mij. Ik zei al dat ze hard meewerken met criminelen. Misschien was de vraag aan haar cynisch bedoeld, want ook kinderen gedragen zich soms al wat sexy.

gravatar

Levensbedreiging, diefstal, dood door schuld, noem maar op, ze blijven even grappig in het plaatselijk centrum van de NSB uit WO2.