Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

In dit restaurant kun je veilig uit eten in een windtunnel

Een nieuwe dining experience doet zijn intrede in Nederland: uit eten in een windtunnel. Het concept werd ontwikkeld aan de TU Delft en is ideaal voor bedrijfsuitjes of een romantisch diner bij kaarslicht. Lekker, en vooral met genoeg ventilatie. 

“We hebben het uitgebreid getest”, legt een student die aan het onderzoek werkte uit. “De luchtcirculatie bereikte ongekende waarden, waardoor het tot wel twintig keer zo veilig is om in een windturbine te eten in vergelijking met een restaurant met windkracht één a twee. En het eten wordt bereid door de beste chefs van Nederland, met bijzondere invloeden uit de Israëlische keuken.”

De eerste vestiging werd geopend door vier grote mannen met deurstoppers aan de Nieuwe Rijn in Leiden. De innovatie zorgt volgens de ontwikkelaars voor een ware smaakexplosie in je mond: “Maar dat komt ook omdat het eten met 166 km/h je bek in komt vliegen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“… beste chefs van Nederland.” Was de chef van de redactie er ook bij?

Nee, want dit is weer zo’n amerikanisme waarin de De Speld befaamd is. In de V.S. heette vroeger een chef chief. Thans heet een Amerikaanse chef manager, helaas ook in ons land. Maar gelukkig heet in ons land een kok nog gewoon kok en in het V.K. cook.

Reageer
gravatar

Nog sterker: de foto had niet gemaakt kunnen worden. Camera, statief en fotografe waren mee naar buiten gevlogen het de tafel met alles erop en de beide aanzittenden.