Shutterstock / HillebrandBreuker

4 redenen om in Oost-Groningen te wonen die we alleen noemen omdat we er een huis kunnen kopen

Oost-Groningen, niet de meest spetterende plek, krimpregio ook, maar toch noemen we vier redenen waarom we daar zouden willen wonen, omdat we alleen daar een huis kunnen kopen.

1. Voormalige Veenkoloniën
Als je een beetje van Veenkoloniën houdt, zit je in Oost-Groningen heel dicht op het vuur: er zijn veel voormalige Veenkoloniën. Waar er rond en doe alsof je daadwerkelijk in Veenkoloniën bent. Je ruikt het bijna nog! 

2. Leeuwarden zit in de buurt
Een van de fijne dingen aan Oost-Groningen, is dat het een beetje in de buurt ligt van Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa in 2018. 

3. Festival Grasnapolsky
Hoewel het de laatste twee jaar helaas is afgezegd door de c’rona, is festival Grasnapolsky een van de jaarlijkse hoogtepunten van wonen in Oost-Groningen. Het is er leuk, er zijn food trucks, en je ziet eindelijk weer eens wat vrienden uit de Randstad. 

4. Koddige namen
Als je van koddige namen houdt, is Oost-Groningen heerlijk toeven (én wonen natuurlijk). Als je mistroostig en verveeld rondrijdt kunnen veel geografische aanduidingen een zwakke glimlach op je gezicht toveren. Tjabbesstreek, Noorderwuppen, Morige, Tranendal, Smeerling: wie verzint het! Oost-Groningers verzinnen het. Waarvan jij er nu ook een bent.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte Alternative,
Als voormalig gangmaker Blauwestad kan ik u zeggen dat er geen redelijke verklaring is te vinden voor het (deels) mislukken van het fantastische project.
Wonen aan het water in het mooiste deel van Nederland. Op steenworp afstand van pareltjes als Winschoten en Veendam! Delfzijl onder handbereik. Mooier kan het toch niet?

gravatar

Als leider van de Stiekeme Stenengooiers, afdeling Blauwe stad, ontken ik elke verantwoordelijkheid!
Alsof stenen gooien nodig zou zijn om belangstellenden weg te houden! De suggestie!!

gravatar

Onderschat Oost-Drenthe niet ! Waar anders dan tussen Emmen en Ter Apel wordt het landschap sterk opgeleukt door hoogspanningspalen en -kabels ?

Reageer
gravatar

Wij Grunnegers houden van echte worst. Rookworst én droge worsten.
Dus die Belgische imitatie komt er bij ons niet in.

gravatar

Beste kijkers, vooral de analfabeten onder u,
Het gehucht Tranendal kan ik u alleen aanraden, als u van het zien van de foto’s in de De Speld tranen in uw ogen van het lachen of het huilen (naar keuze) krijgt.

Reageer
gravatar

Beste heer, ik kijkt het meest uit naar de geile berichten van de redactie en de reaggluurders. Daar word ik zo opgewonden van dat het kwijl (immers ook vocht) uit mijn mond stroomt. Mag dan van u in de Tranendallaan een gemeubileerd huisje met een groot bed huren?