Shutterstock / Dasha Petrenko

Vrouw wil bevallen in café zodat haar vriend bij de geboorte kan zijn

Een ondernemende moeder-in-spe heeft besloten om in haar stamkroeg te bevallen zodat haar vriend ook bij de geboorte kan zijn.

“Het gaat niet alleen om zijn aanwezigheid, de bitterballen zijn hier ook super lekker”, aldus de zwangere Sara (27), terwijl ze haar frustratie uit over ziekenhuizen die partners maar voor een deel van de bevalling toelaten in de verloskamer.

“Als de toegang hem wordt ontzegd terwijl hij volledig gevaccineerd is en het ministerie van Volksgezondheid wel de kroegen open gooit dan is De Gelaarsde Kater hier om de boek nu mijn officiële bevallingsbad” zegt Sara.

Vriend Johan (29) is in zijn nopjes met haar beslissing.

“Stel je voor dat er iets gebeurt tijdens de bevalling en dat Sara mij nodig heeft maar er niet voor haar kan zijn omdat ik weg moet omdat ik “hinderlijk aanwezig” ben in de verloskamer. Dat zal nu niet gebeuren, want barman Stef kent ons al jaren en heeft me net op het hart gedrukt dat ik mag blijven als ik maar een negatieve test kan laten zien” vertelt Johan.

Sara is een voorbeeld van een steeds groter wordende groep zwangere vrouwen op zoek naar alternatieve locaties om te bevallen zodat hun partners erbij kunnen zijn, zoals bioscopen, hotels, sportscholen, winkels, en de Apenheul.

Dit artikel verscheen eerder bij Waterford Whispers News


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *