Shutterstock / Kdonmuang

Stagediscriminatie? Maaike de Vries (echte naam Samira El Yaloufi) heeft nergens last van

Mbo-studenten die moeite hebben met het vinden van een stageplek vanwege hun migratieachtergrond – het komt nog steeds veel te vaak voor in Nederland. Maaike de Vries (echte naam Samira El Yaloufi) heeft nergens last van. “Ik snap niet waar mensen zo moeilijk over doen.”

Volgens Maaike de Vries (echte naam Samira El Yaloufi) is het belangrijk om vooral niet jezelf te zijn als je een stageplek zoekt. “Maaike is lid geweest van een vereniging, houdt van festivals en is een echte work hard, play hard type. In het weekend gaat ze lekker de hort op om maandag dan net iets te brak achter haar computer te zitten. Lachen joh, mijn collega’s snappen me echt helemaal.”

De collega’s van Maaike (echte naam Samira El Yaloufi) hebben haar nog nooit gezien. “Ik werk altijd vanuit huis. En als ik een Zoom-meeting heb, typ ik gewoon ‘iets teveel naar de klote gegaan gister’ en dan laat ik m’n camera lekker uit. Dat snapt echt iedereen.”

Op vrijdagmiddag stuurt Maaike (echte naam Samira El Yaloufi) vaak een selfie in de groepsapp van hoe ze los gaat op haar eigen vrijmibo. "Meestal vraag ik dan even een witte vriendin om een foto te maken met een glas zoete witte wijn. Zelf drink ik helemaal geen alcohol.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *