Shutterstock / Akash Sain

Classici tevreden met deltavariant: over een jaar kent iedereen het hele Griekse alfabet

“Van muteren kun je leren”

Classici zijn erg te spreken over de snelle verspreiding van het coronavirus. “Een opleving van het virus heeft ook het positieve gevolg dat er een hernieuwde interesse in de Griekse taal ontstaat”, aldus Gerrie van Rijn, hoogleraar klassieke talen. “Met een beetje mazzel raast het virus de komende maanden zo hard rond in verschillende werelddelen dat we een mu-variant krijgen, want die letter zou best wat bekender mogen zijn.”

Over vaccinatie is Van Rijn niet te spreken. “Een hoge wereldwijde vaccinatiegraad zou een doodsteek voor de Oudgriekse taal betekenen, dan komt zij er nooit meer bovenop.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *