Shutterstock/G-Stock Studio

Niels heeft corona aangegrepen om zijn leven radicaal ongewijzigd te laten

‘Het is tijd om het over dezelfde boeg te gooien’

Voor Niels Gotsteen is corona-epidemie een periode geweest waaruit je belangrijke lessen kunt trekken voor het leven. “Minder prikkels, meer thuis zijn, minder consumeren, daar moet ik allemaal niks van hebben.”

Niels zegt dat enige contemplatie van groot belang is na de afgelopen periode. “Het heeft mij doen inzien dat ik het over precies dezelfde boeg moet gooien. Ik ga het echt even helemaal hetzelfde doen.”

Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft Peter al vier vliegreizen geboekt voor het laatste deel van 2021. “Ik vind het belangrijk om verantwoord om te gaan met de planeet. Maar deze periode heeft me geleerd dat ik het nog belangrijker vind om iets van de wereld te zien en mezelf te belonen na tien maanden werken. Je leeft maar één keer.”

Achteraf is Niels dan ook blij dat hij de coronacrisis heeft meegemaakt. “Ik weet: we moeten niet te vroeg juichen, maar ik wil al wel zeggen dat het een hele belangrijke ervaring is geweest. Het heeft me doen inzien wat ik echt belangrijk vind: een druk leven leiden waarbij ik vooral aan mezelf denk.”

Als Niels naar zijn omgeving kijkt ziet hij meer mensen die toe zijn aan geen omwenteling. “Iedereen is tot de conclusie gekomen dat het zo nog langer gaat. We moeten onszelf in de spiegel kijken en concluderen: het roer moet recht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte heer, Niels Gotsteen is uiteraard niet zijn echte naam. Maar de De Speld laat hier toch wel een steekje vallen. Wat hebben lezers immers aan een bericht als voor goed begrip noodzakelijke gegevens als leeftijd, beroep, adres en vriend/vriendin niet worden vermeld.