Flickr: fo.ol

EU komt met steunpakket van 140 miljard voor student Joris

‘Kan anders z’n schuld niet terugbetalen’

De EU-lidstaten zijn een steunpakket van 140 miljard euro overeengekomen voor de noodlijdende student Joris (23). Het steunpakket moet voorkomen dat Joris zijn studieschulden niet meer af kan betalen en zo de wereld in een bankencrisis stort.

Met zijn studieschuld van 170 miljard en een maandelijks inkomen van 600 euro is Joris een gevaar voor de internationale stabiliteit, zo oordeelt de EU. Joris krijgt het geld onder de strikte voorwaarde dat hij het uitgeeft aan huisvesting, studieboeken, het aflossen van zijn studieschuld en het betalen van uitgestelde Tikkies.

Volgens Nieuwsuur-econoom Mathijs Bouman wordt het zaak om goed te controleren hoe Joris het geld besteedt. “Het heeft alleen zin om geld te geven als Joris structurele veranderingen doorvoert. Dus niet meer drie keer per jaar op wintersport, niet aan de bel trekken in de kroeg en geen Desperado’s meer. Hij moet de Ruud Lubbers in zichzelf naar boven halen.”Na het geld van de EU heeft Joris nog een schuld van 30 miljard over. Hij wordt gesommeerd een bijbaantje te nemen bij Deliveroo om uiteindelijk alles terug te kunnen betalen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *