YouTube: Café Weltschmerz

Café Weltschmerz haalt video coronadebat offline: ‘Keulemans droeg geen gordel’

Coronasceptisch platform Café Weltschmerz heeft een video met wetenschapsjournalist Maarten Keulemans binnen korte tijd na publicatie verwijderd van haar YouTube-kanaal. “Hij droeg geen gordel.”

“Je wilt natuurlijk niet dat iedereen het na dit boeiende gesprek alleen maar gaat hebben over het ontbreken van de autogordel”, zegt oprichter Max von Kreyfelt. “We hebben nog geprobeerd er frame voor frame een autogordel in te editen, maar dat zag er toch gek uit.” 

Maarten Keulemans vermoedt zelf dat de aanleiding is dat hij coronascepticus Ab Gietelink onder de tafel lulde, maar het feit blijft wel dat hij het hele gesprek zichtbaar geen autogordel droeg. Veilig Verkeer Nederland kijkt uit naar zijn donatie van 200 euro.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dank voor de link. Ik heb de hele uitzending gekeken en het klopt inderdaad. Maarten Keulemans droeg geen gordel (op geen enkel moment in de 1 uur en 13 minuten durende rit). Goed dat Weltschmerz Maarten in bescherming heeft genomen en het geheel off line heeft gehaald.
Verder zou Ab Gietelink moeten solliciteren voor doventolk. Wat waren die handen aan het wapperen! (komt daar de term “wappie” misschien vandaan?).

gravatar

“Je wilt natuurlijk niet dat iedereen het na dit boeiende gesprek alleen maar gaat hebben over het ontbreken van de autogordel”, aldus Max von Kreyfelt. Jammer, te laat. Wat hier al is opgetreden is dat ene effect, kom hoe heet het ook alweer. Het is in ieder geval naar mij genoemd.

Reageer
gravatar

Kan iemand zich herinneren of Joran van der Sloot tijdens dat interview in die auto met Peter R. de Vries wel een gordel droeg? Kan Joran met terugwerkende kracht hiervoor beboet cq veroordeeld worden?

Reageer
gravatar

De familieleden van Martien R. uit Oss droegen uit principe geen van allen een autogordel, maar in de plaats daarvan een revolvergordel. Dat wordt een jaar extra gevangenisstraf.

gravatar

Ik vermoed dat meeste lezers de zeer rechtse opruiers- en complotterskroeg Café Weltschmerz (Wereldpijn, mod.) niet kennen. Om dat zo te houden, stel ik voor dat de redactie voortaan zwijgt over deze ouwehoerende concurrent van GeenStijl.

Reageer
gravatar

Jullie Belgen ook he. Overal maar over willen zwijgen. Geen wonder dat jullie land totaal niet werkt.

gravatar

Emmers zijn voor de schoonmaak.
Daar hoort water in.

VOELT deze Belg zich een emmer?
Kan hoor!
Tegenwoordig kan alles. Gewoon weer een nieuw geslacht.

Doet België al aanpassingen bij de burgerlijke stand?