Beeld: Omroep West / YT

KNVB gaat door

Voetbalbond weigert conclusies te trekken

Nu Frank de Boer is opgestapt als bondscoach kijken veel mensen naar de KNVB. Moet de voetbalbond niet ook zijn conclusies trekken? Vanuit Zeist is er echter geen enkele intentie om te stoppen. De KNVB gaat stug door.

“Nederland heeft een voetbalbond nodig”, luidt de korte reactie van de KNVB. “Maar je kunt je afvragen of déze voetbalbond nog wel geschikt is”, zegt analist Pierre van Hooijdonk. “De aanstelling van De Boer was een ongeluk in slow motion, nadat de KNVB eerder al akkoord was gegaan met die Barcelona-clausule van Koeman.”

Collega-analist Theo Janssen wijst erop dat de voetbalbond iedere keer de dans ontspringt. “Ook na de bizarre Hiddink-Blind-constructie en het missen van twee eindtoernooien bleef de KNVB gewoon zitten. Net als na de soap die ervoor heeft gezorgd dat Johan Cruijff nooit bondscoach is geweest. En net als na de schandalige afwikkeling van het coronaseizoen.”

Van Hooijdonk denkt dat het goed is om eens over de grenzen te kijken. “Waarom geen buitenlandse bond?” vraagt hij zich af. “De FA of de DFB bijvoorbeeld. Of toon je ambitieus en bel de UEFA eens op. Dat zijn schoften, maar ze krijgen wel dingen voor elkaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fijn. Hopelijk stoppen ze dan wel met die persoon die zichzelf heeft vernoemd naar een stad in Tennessee. De stad waar de meest verschrikkelijke zanger aller tijden (Elvis) vandaan komt. Met zoiets wil je toch niet worden geassocieerd?

Reageer