RIjksoverheid / YouTube

Welke versoepelingen kunnen we vanavond niet verwachten?

Het kabinet heeft vanavond een persconferentie ingepland waarin versoepelingen zullen worden aangekondigd. Vanaf 26 juni wordt het aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen vergroot en vervalt op veel plaatsen de mondkapjesplicht. De volgende maatregelen blijven voorlopig van kracht.

Verbod op kannibalisme
Toegegeven, het is ontzettend kinderachtig, maar het eten van onze soortgenoten blijft ook na 26 juni ten strengste verboden. Het RIVM heeft nog niet in kaart gebracht wat voor coronarisico’s verbonden zijn aan het eten van mensenvlees en bovendien zou Nederland met het vrijgeven van antropofagie internationaal wel erg uit te pas gaan lopen.

Drillrapruzies in groepen van 40
Drillrappers zullen nog even geduld moeten hebben. Drillrapruzies in groepen van veertig zullen naar verwachting nog niet toegestaan zijn. Wanneer we wel weer elkaar in groepen van veertig kunnen neersteken is nog onbekend.

Tongen met minderjarigen
Oei, als je zat te wachten op de versoepelingen van deze maatregel dan moeten we je teleurstellen. Wij snappen als geen ander dat je dolgraag weer eens ouderwets je tong in een minderjarige keel wil schuiven. Helaas voor jou is het vanavond nog niet de tijd. Toch is er hoop: het RIVM bestudeert momenteel of jongeren tussen de 16 en 18 ook een coronavaccin kunnen krijgen. Dat biedt dus eventueel mogelijkheden voor de nazomer.

Neutraal testresultaat
Alleen wie over een negatief testresultaat beschikt geldt als niet-geïnfecteerd. Dat blijft zo. Mensen niet niet positief, maar ook niet negatief testen mogen voorlopig nog geen discotheken en nachtclubs binnen.

Nertsen fokken
Nee nee nee.

Het dragen van neon tanktops
Gewoon niet doen, oké?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het valt mij op dat de demissionaire ministers blijven zeuren over handen wassen, maar nooit over wassen van de elleboog (van kleding) waarin is gehoest of, nog erger, is geniest.

Reageer
gravatar

De “tanktop” van een van het Duitse leger gehuurde tank wordt “koepel” genoemd.
Ze zijn uiteraard niet voorzien van neonverlichting. Dat zou een te opvallend doel zijn voor de Russen.
Overigens zijn tankkoepels door het kanon zo zwaar dat ze niet zijn te dragen.

Reageer
gravatar

De door gans het volk geliefde Irma Suis was er vandaag niet om ons toe te zwaaien,. Daarmee maakt zij de noodzakelijke maatregelen veel geloofwaardiger en acceptabeler dan de demissionaire jokkebrok Rutte en de onderwijzer De Jong.

Reageer
gravatar

Hè? Is dit echt Jesse Klaver?
Sorry Jesse, dit moet je als politicus niet doen. Er zijn partijen dit zulk.taal gebruiken, daar moet je niet bij willen zitten