Endless luck / Shutterstock.com

Op welke dag mag je je coronapuppy aan de straat zetten?

Het is deze dagen een veelgestelde vraag: op welke dagen mag je je coronapuppy aan de straat zetten? Wij geven antwoord.

Of welke dag je jouw beagle, golden retriever of dalmatiër aan de straat mag zetten, hangt helemaal af van de gemeente waar je woont. De meeste gemeenten (zoals Rotterdam en Amsterdam) hanteren een systeem waarbij de puppy op vaste dagen wordt opgehaald. Het is zaak je puppy de avond van tevoren aangelijnd aan het daarvoor bedoelde ophaalpunt achter te laten. Op de website je van je gemeente kun je vinden om welke dag het gaat.

Andere gemeenten (zoals Dordrecht, Den Haag en Vlissingen) hebben aparte containers geplaatst waar je de puppy’s in kunt gooien. Is de puppycontainer vol? Zoek dan naar een volgende container of wacht op een rustiger moment. Het is niet de bedoeling je puppy naast de container neer te leggen.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar rijksoverheid.nl of informeer bij uw eigen gemeente.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb pas bij een fokker een chihuahua-pup gekocht. Het beestje speelde leuk met mijn dochter in de zandbak, totdat het kind huilend kwam vertellen dat het beestje weg was. Na enig zoeken vond ik ‘m onder een laagje zand.
Daarom is mijn vraag: Welk wasprogramma van mijn Miele is het geschiktst voor een chihuahua-pup?