Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Komt het coronavaccin uit het lab of bij een vleermuis vandaan?

Het werd lang blindelings aangenomen dat het coronavaccin in een lab is ontwikkeld, maar hoe waarschijnlijk is deze theorie eigenlijk? Steeds meer mensen denken dat het vaccin eigenlijk afkomstig is van een vleermuis.

Een van de aanhangers van deze theorie is kaakchirurg Jan-Willem Van Geest (33). ‘‘Vleermuizen hebben iets te verbergen, dat voel je aan alles. Waarom verstoppen ze zich anders de hele dag in een grot? Er moet een onafhankelijk onderzoek komen.’’

Viroloog Marion Koopmans is het niet met Van Geest eens. Zij acht de labtheorie waarschijnlijker: ‘‘In Amerika heb je veel farmaceuten die vol kennis zitten en de hele dag dingen aan elkaar doorgeven. Als die met elkaar in aanraking komen kan dat in uitzonderlijke omstandigheden leiden tot de ontwikkeling van een levensreddend vaccin. Bedenk daarbij: het vaccin is te gecompliceerd om te maken voor de natuur. Het is een wonder van de mensheid.’’

En toch hebben onderzoekers nog niet keihard kunnen aantonen dat de eiwitten die in het vaccin zitten niet uit vleermuizen komen. Bovendien is het vaccin voor het eerst opgedoken op een plek waar binnen een straal van twee kilometer zich ook vliegende honden bevonden. Daarnaast gaan ook nog theorieën rond die stellen dat de vleermuis het vaccin heeft doorgegeven aan een schubdier en dat dit exotische dier het vaccin heeft toegediend aan bezoekers van een dierenmarkt.

Voor de wetenschap is het ontzettend belangrijk om uit te vogelen waar het vaccin is ontstaan, legt Koopmans uit. ‘‘Als uiteindelijk wel blijkt dat de vleermuis verantwoordelijk is geweest voor de verspreiding van het vaccin, dan betekent het dat we immuun kunnen worden door ons te laten bijten door vleermuizen.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Door jullie eigen schuld is Sywert van Lienden er met de winst vandoor gegaan.

Hadden jullie met z’n allen voldoende gebeden tot de heilige Maagd Maria en voldoende geld in een offerblok gedeponeerd, dan had Zij beslist Haar Schoonvader God overgehaald om twintig miljoen engelachtige mondkapjes naar Nederland te sturen.

Reageer
gravatar

Niks hoor! De gezonde vaccins zijn natuurlijk ontwikkeld in de hemel. Daaraan heeft de Heere na uitgebreid testen bij veel engelen goedkeuring gegeven.

De ongezonde vaccins, die ernstige bijwerkingen hebben, zijn in elkaar geflanst in de hel. Die worden toegediend aan zondaars.

Reageer
gravatar

Weleerwaarde dominee, hoe heeft Uw Heere de virussen naar beneden gekregen. Met vleermuizen, engelen of duivels?

gravatar

Beste Daniëlle, allebei.

In november 2019 heeft de Heere de virussen naar de aarde gezonden om de mensheid te straffen voor de groeiende goddeloosheid.

Halverwege 2020 kreeg de Heere daarvan spijt, daarom besloot Hij vaccins naar de aarde te zenden.