Vivooo / Shutterstock.com

5 lekkere garnalencocktails zonder garnalen

Help! Je hebt vrienden uitgenodigd voor een etentje en je hebt alles al in huis, maar tot je grote ontzetting kom je er achter dat garnalen natuurlijk walgelijk zijn. Geen paniek! Want met deze 5 heerlijke recepten maak je een verrukkelijke garnalencocktail zonder garnalen:

1: De Klassieke garnalencocktail zonder garnalen
Voor deze garnalencocktail heb je alleen maar nodig: 65ml slagroom, 2 el mayonaise, 2 el tomatenketchup, 4 handjes ijsbergsla, een citroen, een takje peterselie en vergeet natuurlijk de garnalen.

2: De Caribische garnalencocktail zonder garnalen
Deze tropische cocktail bestaat eigenlijk alleen maar uit een blaadje sla, twee schijfjes ananas en een assortiment aan zelfgekozen sauzen. Dit maakt deze cocktail ook uitermate geschikt als topping bij een andere garnalencocktail zonder garnalen.

3. De Provençaalse garnalencocktail zonder garnalen
Deze cocktail is eigenlijk hetzelfde als de klassieke garnalencocktail zonder garnalen, alleen voeg je nu 2 eetlepels cognac en een mespunt cayennepeper toe. Let op: vergeet de cognac niet, want een Provençaalse garnalencocktail zonder garnalen zonder cognac is natuurlijk geen echte Provençaalse garnalencocktail zonder garnalen.

4: De Thaise garnalencocktail zonder garnalen
De Thaise garnalencocktail zonder garnalen is een spicy cocktail met tabasco en koriander. De kunst is om precies genoeg tabasco toe te voegen zodat je de koriander niet meer proeft.

5: De Zalmcocktail
De zalmcocktail is een variatie op de bekende garnalencocktail met garnalen, alleen vervang je in deze cocktail de garnalen voor zalm.

Tip: Deze cocktail is niet binnen te houden met garnalen.

Volgende week: 5 zomerse pastasalades zonder pasta

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *