Marcel van Dorst / Pro Shots NL

Dumfries wist al voor goal dat hij ging scoren: ‘Hoorde mensen met snellere verbinding al juichen’

Denzel Dumfries wist al een minuut voor zijn goal dat hij ging scoren. “Hoorde mensen met een snellere verbinding al juichen.”

“De bal was nog bij Stefan de Vrij toen ik ineens een enorm gejuich hoorde”, zegt Dumfries. “Dat was het moment dat ik wist: wij gaan zo scoren. Ik keek op m’n telefoon en zag een update van VI: kopgoal Dumfries.”

De rechtsback van het Nederlands elftal hield er een gemengd gevoel aan over. “Tuurlijk ben je blij als je hoort dat ie erin gaat, en het haalt ook wat spanning weg op het moment dat de voorzet op je afkomt. Maar het is wel iets minder speciaal dan echt pas weten dat je scoort als je scoort. Maar goed: het hele team heeft geweldig gespeeld. Het was een teamprestatie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *