Shutterstock.com / Studio Speld

Oranje op EK in shirt met Nederlandse kaart zónder Forumland

Het Nederlands elftal treedt zondag tegen Oekraïne aan in een bijzonder voetbalshirt. Op het shirt zijn de contouren van Nederland zichtbaar. Opvallend is dat op het landkaartje geen enkel spoor te zien is van Forumland, het gebied dat zich binnenkort zal afscheiden van Nederland.

In Forumland wordt het shirt opgevat als een enorme provocatie: “Het bestaan van Forumland wordt op dit shirt keihard genegeerd, terwijl we toch echt een eigen cryptomunt, eigen scholen en een eigen datingapp hebben”, foetert president Baudet. “Dit vod is dan ook een rechtstreekse aanval op onze autonomie. Dat laten we niet van onze kant gaan.”

Op twitter circuleren beelden van inwoners van Forumland die met een schaar gaten prikken op de plekken in het shirt waar de FvD-aanhang groot is. “Zo herken ik mijn land weer”, twittert Forumlander Bert69 trots, terwijl hij poseert met een shirt vol gaten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat zie ik? Hebben ze Zeeuws-VLAANDEREN erbij gedaan? Alles wat Vlaanderen heet is Vlaams en is dus van ONS! ik ben des duivels! En dan bedoel ik niet de rode!

Reageer