Uwe Aranas / Shutterstock.com

Horeca kampt met personeelstekort: ‘iedereen zit op het terras’

Na maanden wachten mag de horeca eindelijk weer open, maar nu het zover is dient het volgende probleem zich aan: er is geen personeel om mensen te bedienen. Iedereen zit namelijk op het terras.

“Heel weinig mensen willen nu in de horeca werken”, zegt cafébaas Wilco Koek. “En het personeel dat ik nog heb, vraagt vrij om op het terras te zitten. Ik heb al het personeel naar huis moeten sturen omdat er geen personeel was om ze te bedienen.”

Ook restauranteigenaar Selma van Leeuwen ervaart dat het moeilijk is om personeel aan te nemen. “Ik kan geen kok meer vinden. Iedereen die een beetje kan koken zit buiten te wachten op een portie bitterballen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mevrouw Van Leeuwen, ik wil u er op wijzen dat uw koks weldra bij u acte de présence zullen gaan geven. Ze wilden gaan barbecueën, maar het is gaan regenen en morgen is het weer nog sl*chter.

Reageer