Shutterstock: Ben Houdijk

RIVM roept op tot betere line-up Lowlands om vaccinatiebereidheid jongeren te vergroten

Het RIVM doet een klemmend beroep op Lowlands om met een betere line-up te komen. Op het moment staan artiesten als Typhoon, Yungblud en Bazart geboekt, maar dat is volgens RIVM-baas Jaap van Dissel niet voldoende om mensen te motiveren om zich te laten vaccineren: “Het is in landsbelang dat The Weeknd en Beyoncé aan de line-up worden toegevoegd”

“Natuurlijk komen er ook hippe artiesten als Lianne La Havas en Froukje, maar om jonge mensen zo gek te krijgen om zich te laten inenten moet je echt met iets beters komen”, zegt Van Dissel. “Run the Jewels, Billie Eilish, Doja Cat, die lui van dat nummer Rasputin, voor mijn part boeken ze Abba of Fleetwood Mac. En waar is Charlotte de Witte? Asking for myself.”

Jonge festivalgangers bevestigen dat ze nog twijfels hebben over het nut van een vaccinatie. “Ik vind het een eng idee dat nog niks bekend is over de langetermijneffecten”, zegt de 23-jarige Jurjen. “Maar als ik een vaccinatiepaspoort nodig heb om naar Lowlands te kunnen én Run the Jewels komt, dan geloof ik wel dat ik me moet laten vaccineren.”

Ook Senna (20) is nog in dubio: “Als Lowlandsganger ben ik best bereid om chemisch spul in m’n lichaam te stoppen waarvan ik niet precies snap wat het allemaal doet, maar daar moet dan wel iets vets tegenover staan. Daft Punk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *