Shutterstock.com / Studio Speld

Vegetarische Slager ontwikkelt kipstukjes waar je salmonella van kan krijgen

Revolutie in de keuken! De Vegetarische Slager is erin geslaagd vegetarische kipstukjes te ontwikkelen waarvan je salmonella krijgt als je ze te kort bakt. De vegaproducent verwacht met hun ‘kipstuckjes salmonellae’ een geheel nieuwe doelgroep aan te boren.’

‘‘Onze kipstuckjes waren al even lekker als echte kip, nu zijn ze ook even gevaarlijk’, zegt De Vegetarische Slager-directeur Hugo Verkuil trots. ‘Eén moment van onoplettendheid en je bent de sigaar. Diarree, buikkrampen, braken, je kunt het allemaal krijgen van onze kipstuckjes. En dat terwijl er niet echt kip in zit. Het heeft jaren gekost om dit product te ontwikkelen.’’

Verkuil verwacht nu ook de echt fanatieke vleeseters over de streep te trekken. ‘‘Er is geen enkele reden meer om normale kip te kopen. Oké, behalve dan als je kip per se zelf wilt snijden. Een lompe homp kip zit nog niet in ons assortiment.’’

De vleesindustrie is minder blij met het nieuwe product. Een aantal producenten heeft de handen ineengeslagen en is een rechtszaak begonnen tegen de Vegetarische Slager. ‘‘De salmonella die je krijgt van kipstuckjes salmonellae is wat ons betreft geen echte salmonella’’, zegt een woordvoerder. ‘‘We vinden dat de Vegetarische Slager er daarom niet mee mag pronken, ook niet in een verbasterde vorm. Het woord salmonella moet van de verpakking af!’’

De Vegetarische Slager laat zich echter niet bang maken door de vleesindustrie. Het bedrijf werkt alweer aan een paar nieuwe producten: wieder schnitzel zoönoze, roockworst vjeze adem, spetterpeop slegt doorbacken gehackt en vogelgryp nuggets.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Denken de lezertjes, dat ik werkelijk in dat onbestemde groentemengsel van die zogenaamde slager zou willen verblijven? Natuurlijk niet, want zij zijn daar te slim voor.

Reageer
gravatar

Hello, hands︆︆ome! ✅✅ Follo︆︆w the li︆︆nk, and I wouldn’t let you fall asle︆︆ep tonight!✅✅ ==>> ︆︆v︆︆.︆︆︆︆ ht/qHnE

Reageer
gravatar

Anna, dat ik vreselijk knap ben weet je van mijn foto bij mijn vorige bericht. Dat ik van jouw bericht in slaap val, heb je goed begrepen. Dat doen overigens alle lezers zodra ze ✅✅ zien.

NIET de chef-hoofdredacteur (met twee d’s), die is minder knap.