Beeld: YT,  Telegraaf /  |Shutterstock, yllyso

Denemarken bij nader inzien toch compleet anders dan Nederland

‘Vrijwel het tegenovergestelde, nu ik erover nadenk’

Denemarken lijkt de coronapandemie volledig onder controle te hebben. De Denen hebben zelfs de luxe om het Janssen-vaccin helemaal uit het vaccinatieprogramma te schrappen. Hoe kan het dat er in bijna-buurland Denemarken zoveel minder besmettingen zijn?

“Ja Denemarken, dat is bij nader inzien toch echt wel een heel ander land dan Nederland hoor”, zegt minister Hugo de Jonge. “Vrijwel het tegenovergestelde van Nederland, nu ik erover nadenk. Echt een heel ander volk, met een andere mentaliteit. Veel houten huizen ook. Dat kun je gewoon niet met de Nederlandse situatie vergelijken.”

“Het is natuurlijk ook een eiland hè?“, zegt De Jonge. “Soort van. Er ligt in ieder geval zee omheen. Compleet andere begroeiing, natuur. Mensen staan daar altijd heel ver uit elkaar op de bus te wachten. Veel meer vertrouwen in het handelen van de politieke leiders, ook. Je ziet daar nog die typisch Europese gezagsgetrouwheid.”

“Natuurlijk, er liggen daar momenteel maar 25 mensen op de IC”, zegt Jaap van Dissel. “Dat lijkt weinig. Maar dat komt omdat wij hier in Nederland hele andere getallen gewend zijn. Dus dat kun je moeilijk vergelijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Veel van deze wereldproblemen kunnen eenvoudig worden opgelost door simpelweg meer metalfunk te luisteren. Het werkt, neem dat maar van mij aan.

Reageer
gravatar

✅✅I’m under your control. (。❤‿❤。) Let’s have a great time together ==>> m︆︆u︆︆b.︆︆︆ me/user6495