Rezona / Shutterstock.com

NAM komt met eigen schaal van Richter: ‘0,0002 maar’

‘Valt wel mee dus’

In Groningen hoeven slechts 50 woningen te worden versterkt, in plaats van 26.000. Dat stelt de NAM, nadat ze een eigen schaal van Richter hebben ontwikkeld. Uit deze nieuwe schaal blijkt dat de bevingen in het gebied niet ver boven de 0,0002 uitkomen.  

“Uit onze schaal van Richter blijkt dat de gemiddelde aardbeving in Groningen slechts een kracht heeft van 0,0002”, stelt directeur Johan Atema. “Dat valt eigenlijk dus best wel mee.” Bovendien zou het gemiddelde nog een stuk lager uitvallen nu de gaskraan verder wordt dichtgedraaid. “Maar we vinden het prima om 50 woningen te versterken hoor. Wij zijn de moeilijkste niet. Uiteindelijk wil je ook iets teruggeven aan de gemeenschap.”

 Toch voelt het bedrijf zich niet verantwoordelijk voor de overige 25.500 woningen. “In een jaar tijd valt er in bijna elk huis in Nederland wel eens een schilderijtje van de muur”, zegt Atema. “Wat denken mensen dat een gasbedrijf verdient?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dat van die lui die ook in Fahrenheit en inches denken?

Laten we het in ieder geval de schaal van NAM noemen.

Meneer Richter heeft anders bezwaar, en een forse schade-claim.
Van ongeveer 25.500 x 50.000 €.

Reageer
gravatar

Rik, dat is het symbool voor euro. De euro ken je waarschijnlijk wel. Als je achter dat symbool en getal zet van minstens tien cijfers, dan heb je bedrag dat ons regeringskartel jaarlijks weggooit aan alle mensen die niet in ons land thuishoren.

gravatar

Dus als we geen kansparels meer binnenhalen kunnen we allemaal gratis getest naar het foeballe en concerten? Voor 200 jaar.

gravatar

1. Waarom moeten alle inwoners van Groningen hun gaskranen dichtdraaien? Ik zie de lol ervan niet in. Vooral niet in de winter.
2. Als de verzekeringsmaatschappijen alle schilderijtjes die sl*cht bevestigd zijn, zouden moeten vergoeden zouden ze failliet gaan.
3. Schaal van 0,0002 is in tegenspraak met de eerder genoemde 26.000.

Reageer